R7 6800H farklı sürümleri var mı?

Yolcu0Adasi

Yeni Üye
Piyasada gördüğüm R7 6800H işlemcilerde garip bir durum var. Yardımcı olabilecek kişiler varsa çok memnun olurum.

Birkaç satıcıdan farklı görsellerle karşılaştım. Bazılarında işlemcinin kenarlarında iğneler yokken, bazılarında hem üst hem de alt kısımda iğneler mevcut.

Bu farklılıklar ne anlama geliyor? İşlemcinin performansını etkiler mi?

Geçen ay internette benzer fotoğraflar görmüştüm. Bu durumun sebebini öğrenmek istiyorum.

Farklı görseller normal karşılanabilir. Bazı R7 6800H işlemciler, soket tipi nedeniyle iğneleri üstte, bazıları ise altta veya her iki tarafta olabilir. Bu durum üretim varyasyonlarından kaynaklanıyor olabilir ve performansı etkilemez. Satıcıların fotoğraflarını dikkatlice inceleyin ve işlemci model numarasının aynı olduğundan emin olun. İğnelerin varlığı ya da yokluğu, işlemcinin işlevselliği için bir gösterge değildir. Sorun yaşarsanız, satıcılara doğrudan ulaşın. Bilgi için AMD'nin resmi web sitesine de bakabilirsiniz.

Farklı görseller, muhtemelen farklı üretim partileri veya revizyonları gösteriyor olabilir. Kenarlardaki iğneler, işlemcinin anakartla bağlantısını sağlayan lehim noktalarıyla ilgili olabilir; varlığı veya yokluğu performansı doğrudan etkilemez. Görsel farklılıkların sebebi AMD'nin üretim süreçlerindeki değişikliklerle alakalı olabilir. Endişelenmenize gerek yok, performans açısından bir fark yaratması beklenmez.

Farklı görseller, muhtemelen farklı revizyonları veya paketleme yöntemlerini gösteriyor olabilir. Kenarlardaki iğneler, işlemcinin anakartla bağlantısını sağlayan pinlerdir; bunların olmaması, işlemcinin farklı bir sokete sahip olduğunu veya daha önce soketinden çıkarılıp tekrar takılmış olabileceğini düşündürebilir. Performans açısından büyük bir fark yaratması beklenmez ancak görüntüdeki farklılıklar, işlemcinin orijinalliği konusunda tereddüt yaratabilir. Satıcılarla iletişime geçerek işlemcinin detaylı özelliklerini ve garanti durumunu sorgulamanız faydalı olur. Bu durumun sebebi, üretim sürecindeki varyasyonlar veya piyasada bulunan farklı sürümler olabilir.

Geri