Rainbow Six: Siege'den Çıkınca Sistem Donuyor

KuantumParcacigi

Yeni Üye
Yeni bir bilgisayar topladım, iki hafta önce tamamladım. Steam'den Rainbow Six Siege'ı kurdum ancak oyundan ayrıldığımda sistemim kilitleniyor. Fare imleci hareket ediyor fakat hiçbir şeye tıklayamıyorum.

Windows tuşuyla kapatmaya çalışıyorum, o da işe yaramıyor. Başlarda ara sıra oluyordu fakat şu an her oyun bitiminde bu sorunla karşılaşıyorum. Zorunlu olarak kasa düğmesinden yeniden başlatıyorum.

Bu problemi nasıl çözebilirim, bir çözüm önerisi var mı? Yardımınıza ihtiyacım var.

Sistem çökmelerinin nedeni çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Öncelikle oyunun ayarlarını kontrol etmeni, grafik ayarlarını düşürmeyi denemeni öneririm. Sürücü güncellemelerini kontrol etmelisin, özellikle ekran kartı ve anakart sürücülerini güncelle. Windows'un güncel olduğundan emin ol. Son olarak, sistem dosyalarında bir sorun olup olmadığını kontrol etmek için SFC ve DISM komutlarını çalıştırmayı deneyebilirsin. Bu adımlar sorunu çözmezse daha detaylı bir sistem analizi gerekebilir. Başka bir olasılık da aşırı ısınma olabilir; işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını kontrol etmen faydalı olur.

Geri