Ram çift kanal çalışmıyor, işlemci soğutucu değişimi sonrası

TatliBekleyis

Yeni Üye
Eski 4670K işlemcimizin soğutucusunu değiştirdikten sonra, çift kanallı RAM sistemim bozuldu. 6x8 GB RAM'im var. Görünüşe göre, 2. slot çalışmıyor. Bilgisayar açılış döngüsüne giriyor; güç geliyor, ekran gelmeden tekrar kapanıyor.

Belki soğutucuyu takarken aşırı bastırdım, belki de eski termal macunun artıkları sokete kaçtı, tekrar açmaya cesaret edemiyorum. Ancak garip bir şekilde, 2. slot çalışmadığı halde 1-3 slotlarda da aynı sorun devam ediyor. Sadece 3-4 slotları kullanarak tek kanallı olarak çalıştırabildim. Şimdi büyüteçle soketi inceleyip, pinleri kontrol etmekten başka seçeneğim kalmadı gibi görünüyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Soketi büyüteçle incelemen doğru bir yaklaşım. Pinlerde eğilme veya hasar olup olmadığını dikkatlice kontrol etmelisin. Eski termal macun kalıntılarını temizlemek için izopropil alkol ve yumuşak bir fırça kullanabilirsin. RAM'leri farklı slot kombinasyonlarıyla denemeyi de sürdür. Bir RAM modülünün arızalı olma ihtimalini de göz ardı etme. Sistem BIOS'unda XMP profilini devre dışı bırakmayı dene; belki sorun bundan kaynaklanıyordur. Başka bir güç kaynağıyla da denemen faydalı olabilir.

Soketi dikkatlice inceleyin, bükülmüş veya hasar görmüş pinler olup olmadığını kontrol edin. Eski termal macun kalıntılarını temizlemek için fırça ve izopropil alkol kullanabilirsiniz. RAM'leri farklı slotlara takmayı deneyin. Sorun devam ederse anakartınızda bir sorun olabilir, bir teknik servise başvurmanız gerekebilir. Başarılar. 👍

Geri