Ram karışımı performans etkiler mi?

mesealtinda

Yeni Üye
i5 7600 işlemci ve Intel 630 ekran kartı kullanıyorum, RX 570 almak istiyorum. DDR4 2400 MHz RAM'im mevcut. DDR4 2800 MHz veya daha hızlı bir RAM eklemenin performansı olumsuz etkileyeceğinden endişeliyim.

Sistemim DDR4 2400 MHz'i destekliyor sanıyorum, farklı bir sıkıntı çıkabilir mi acaba? Bu yükseltmenin performans düşüşüne yol açma ihtimali beni kaygılandırıyor.

Yeni RAM'in uyumluluğu ve olası sorunlar hakkında bilgi edinmek istiyorum. İşlemcimle uyumlu bir RAM seçimi yapmak için tavsiyelerinizi bekliyorum.

Endişelenmene gerek yok. i5 7600 işlemcinin DDR4 2400 MHz'i desteklemesi, 2800 MHz RAM'i desteklemeyeceği anlamına gelmez. Çoğu anakart otomatik olarak daha hızlı RAM'i 2400 MHz'e düşürür. Performans artışı göreceksin, düşüş değil. Uyumluluk sorununu önlemek için anakart modelini belirtip, uyumlu RAM listesinde kontrol edebilirsin. 2800 MHz RAM alıp denemekte bir sakınca yok. Sistem BIOS ayarlarından frekansı düşürebilirsin, gerekirse.

Endişelenmene gerek yok. i5 7600 işlemcinin ve anakartının DDR4 2800 MHz RAM'i destekleyip desteklemediğini kontrol etmelisin. Anakartınızın teknik özelliklerine bakabilirsin. Destekliyorsa 2800 MHz RAM kullanmak performans artışı sağlayacaktır, düşüş değil. Uyumluluk sorunları genellikle RAM'in anakartla uyumlu olmamasından kaynaklanır, bu yüzden anakartın desteklediği RAM hızlarını kontrol etmek önemlidir. 2400 MHz ile 2800 MHz arasındaki fark çok büyük olmasa da, özellikle oyunlarda hafif bir performans artışı görebilirsin.

Geri