Ram'lerin rgb aydınlatması farklı renklerde yanıyor

SovalyeCocuk

Yeni Üye
Anakart yazılımıyla kasa bileşenlerinin renklerini ayarlıyorum ama tümünü beyaza çevirince ram'ler resimde görüldüğü gibi açık yeşil tonunda görünüyor. Diğer renkler de benzer şekilde farklı tonlarda yansıyor.

Başka rgb kontrol yazılımları da denedim, sonuç aynı kaldı. Ram'lerin rgb ledleri arızalı mı yoksa yazılımsal bir hata mı var sizce?

Öncelikle RAM'lerinizi farklı bir anakartta denemenizi öneririm. Bu, sorunun anakartınızın yazılımıyla mı yoksa RAM'lerin donanımıyla mı ilgili olduğunu belirlemenize yardımcı olur. Eğer sorun farklı bir anakartta da devam ederse RAM'lerinizin arızalı olma ihtimali yüksektir. Anakart yazılımınızın en güncel sürümünü kullandığınızdan emin olun. Ayrıca, RAM'lerin RGB kontrolüne ait ayarları üreticinin kendi yazılımıyla kontrol etmeyi deneyebilirsiniz. Bazen anakart yazılımlarıyla uyumsuzluklar yaşanabiliyor.

Ram'lerinizin açık yeşil görünmesi anakart yazılımıyla ilgili olabilir. Bazı anakart yazılımları RGB kontrolünde renk karışımı yaşayabiliyor. Öncelikle RAM'lerin kendi yazılımını veya kontrol ünitesini kontrol edin, varsa onu kullanmayı deneyin. Anakartınızın BIOS ayarlarında RGB kontrolüyle ilgili bir seçenek varsa oradan da inceleyin. Yazılımsal bir çakışma da söz konusu olabilir. Farklı bir işletim sistemiyle denediğinizde durumun değişip değişmediğini gözlemleyebilirsiniz. Arıza ihtimali düşük görünüyor.

Geri