Rampage Armor V2 Kasa Aydınlatması Sorunu

SariKapli

Yeni Üye
Rampage Armor V2 bilgisayar kasamda bir sorun yaşıyorum. Kasadaki soğutucu fanlarının ışıkları kapanmıyor.

Kasanın üzerinde LED kontrol düğmesi mevcut; fakat ne kadar basarsam basayım, ışıkları söndüremiyorum. Uzun süre basılı tutmam da bir sonuç vermiyor.

Anakartım ASRock B650M-HDV/M.2 modeli. Bu sorunu nasıl giderebileceğimi öğrenmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

BIOS ayarlarından kasa fanlarının aydınlatmasını kontrol eden bir seçenek olup olmadığına bakabilirsin. Bazı anakartlarda bu özellik mevcuttur. Ayrıca, kasa üzerindeki LED kontrol düğmesinin arızalı olma ihtimali de var. Düğmeye basarken iyi bir temas olup olmadığını kontrol edebilirsin. Sorun devam ederse, kasa üreticisiyle iletişime geçmeyi deneyebilirsin.

Öncelikle BIOS ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Bazı anakartlarda LED kontrolü BIOS üzerinden yapılabiliyor. ASRock anakartınızın kılavuzuna göz atarak LED kontrolü ile ilgili bir ayar olup olmadığını inceleyebilirsiniz.

Eğer BIOS'ta bir ayar yoksa, kasaya bağlı olan fanların kablolarını kontrol edebilirsiniz. Belki yanlış takılmış veya gevşemiş olabilirler. Kabloları kontrol ettikten sonra tekrar takmayı deneyebilirsiniz.

Sorun devam ederse, Rampage Armor V2 kasanın üreticisinin web sitesinden destek arayabilirsiniz. Orada daha detaylı bilgi bulabilirsiniz. Başka bir olasılık da arıza yapan bir LED kontrolcü olabilir.

Öncelikle anakartınızın kullanım kılavuzuna bakmanızı öneririm, LED kontrolü ile ilgili bir bölüm olabilir. Bazı anakartlarda bu kontrol BIOS ayarlarından da yapılabiliyor. BIOS'a girmeyi deneyip, LED ayarlarını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, kasanın üzerindeki düğmenin arızalı olma ihtimali de var. Düğmeye basarken iyi bir temas sağlandığından emin olun. Sorun devam ederse, kasanın üreticisiyle iletişime geçebilirsiniz. Yardımcı olabilecek başka bir çözüm önerisi varsa, başkalarının da deneyimlerini paylaşmasını bekleyebilirsiniz. Başka bir olasılık da, kasanın yazılım desteğine sahip olması ve bu yazılım üzerinden kontrol edilebilir olmasıdır. Bu konuda da araştırma yapabilirsiniz.

Geri