Rog Crosshair VIII Dark Hero: Ram Önerileri ve Sorun Giderme

SevdaIsigi

Yeni Üye
Sistem bileşenlerim şöyle: 5600X işlemci, 3260 Ti ekran kartı, 70 GB 3400 MHz ram ve ASUS ROG Crosshair VII anakart (X570 çipseti) kullanıyorum.

ASUS uyumluluk listesinde önerilen ve ülkemizde bulunan en uygun ram Corsair CMK32GX4M4K3600C18 (Ver4.33) 4x 8GB 3600MHz CL18. Fakat bu modeli piyasada bulamıyorum.

Benzer bir başka model olan Corsair dominator Platinum RGB CMT32GX4M4K3600C18W 32 GB (4x8GB) DDR4 3600MHz CL18 beyaz mevcut. Uyumluluk listesindeki ürün ile arasındaki tek fark sonundaki "(W)" harfi. Bu harfin ne anlama geldiğini bilmiyorum ve bu farklılık sorun çıkarır mı diye endişeleniyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Mevcut G.Skill ram'im ASUS uyumluluk listesinde yer almıyor. Son iki ayda, yazılım yüklemelerinde (örneğin Logitech, Razer, Sennheiser) bilgisayarımı yeniden başlatmaya çalıştığımda siyah ekranda kalma ve kapanmama sorunu yaşıyorum. Ayrıca oyun oynarken de belirli aralıklarla ekran kararması ve zorla kapatma ihtiyacı duyuyorum. Bu sorunların bellek kaynaklı olup olmadığını anlamak istiyorum. Yeni ram takmanın faydalı olup olmayacağını bilmiyorum. önerilerinizi bekliyorum.

Corsair Dominator Platinum RGB'deki "(W)" muhtemelen beyaz renk anlamına geliyor; kasanızın görünümüne uygunluk için eklenmiş bir özellik. Uyumluluk sorununa yol açması düşük ihtimal. Ancak, öncelikle mevcut RAM'inizin XMP profilini devre dışı bırakarak ve varsayılan hızda çalıştırarak sorunların devam edip etmediğini kontrol edebilirsiniz. Sorunlar devam ederse, yeni RAM'i denemekte fayda var. Sisteminizin kararlı çalışması için RAM'in uyumlu olması önemli. Yeni RAM'i takmadan önce BIOS'u güncellemenizi ve XMP profilini etkinleştirdikten sonra sistemin stabilitesini test etmenizi öneririm. Yazılım sorunları da sistemin çökmesine neden olabilir; yazılımları güncellemenizi ve gerekirse kaldırıp yeniden yüklemenizi tavsiye ederim.

Geri