RTX 3060 Ti tam performans vermiyor

TasYurek47

Yeni Üye
12500F işlemciyle RTX 3060 Ti ekran kartını kullanıyorum. Ekran kartı kullanım oranları resimlerde gösterildiği gibi. Bu değerler normal mi diye soruyorum.

Bu durumun normal olup olmadığını merak ediyorum. Performans değerlerini inceleyip bir fikir verebilecek kişiler var mı?

Görsellerde gösterdiğim kullanım oranları beni endişelendiriyor. Yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim.

Resimleri incelemeden kesin bir şey söylemek zor. Ancak, genel olarak %99-100 kullanım oranı, darboğazdan kaynaklanabileceğini gösterir. İşlemcinizin ve ekran kartınızın uyumluluğunu kontrol edin. Oyun içi ayarları düşürmeyi deneyin. Sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Sisteminizin sıcaklık değerlerini de kontrol etmeniz faydalı olur. Daha fazla bilgi verirseniz daha detaylı yardımcı olabilirim.

Resimleri inceledim. GPU kullanım oranlarının düşük olması işlemci darboğazı (bottleneck) olabileceğini gösteriyor. 12500F işlemci, RTX 3060 Ti için biraz zayıf kalabilir, özellikle yüksek çözünürlüklerde ve yüksek ayarlarda oyun oynarken. Oyun içi FPS değerlerinizi paylaşmanız daha net bir değerlendirme yapmamıza yardımcı olur. Ayrıca hangi oyunları ve hangi ayarlarla oynadığınızı belirtmeniz faydalı olur. Oyun içi FPS değerlerini ve sistem özelliklerinizi paylaşarak daha ayrıntılı yardım alabilirsiniz. Bazı oyunlarda düşük GPU kullanımı normal olabilir.

Geri