Rtx 3080 Rog Strix Cs2 Ekran Karartması Sorunu

ArabaSever

Yeni Üye
Counter-Strike 2 oynarken, oyunun ortasında veya bitişinde aniden ekran kararmasıyla karşılaşıyorum. Bu durum sadece CS2'de yaşanıyor, diğer oyunlarda böyle bir problem yok. Bilgisayarım, görüntü gelene kadar bir süre beklemede kalıyor. Ekran görüntüsü almadan önce bilgisayara görüntü geri gelmiyor.

900W'lık iki farklı güç kaynağıyla da denedim; güç kaynağının sorun olmadığını tespit ettim. FurMark'ta 30 dakika boyunca hiçbir sorun yaşamadan test tamamlandı. OCCT'yi 6 dakika çalıştırdığımda benzer bir hata aldım, şüphelerim arttı. Daha sonra 1 saat boyunca aynı testi çalıştırdım fakat herhangi bir hata oluşmadı. Sonraki denemelerde de hata tekrarlanmadı.

Bu olay, yüksek performans gerektiren anlarda, oyun yükünün azalmasıyla eş zamanlı olarak meydana geliyor. Benzer bir durumla daha önce hiç karşılaşmamıştım.

OCCT testinde ara ara oluşan hata, ekran kartı sürücüsü veya ekran kartı belleğiyle ilgili bir sorun olabileceğini düşündürüyor. Sürücüleri güncellemenizi ve gerekirse DDU ile temiz bir kurulum yapmanızı öneririm. Ayrıca, ekran kartının sıcaklık değerlerini oyun oynarken kontrol etmeniz faydalı olabilir. Yüksek yük altında ani sıcaklık artışları bu soruna neden olabilir. Bellek testleri yapmayı da düşünebilirsiniz.

Geri