RTX 4060 Battlefield 1 FPS Normal mi?

SovalyeKalesi

Yeni Üye
Merhaba, Battlefield aldığım fps normal mi bunu merak ettiğim için açtım biraz bencmark videolarından az aldığım için. Cevaplarınızı bekliyorum. Yaptığım ayarlar çözünürlük %130 çektim bir de ayarlar ultrada.
SİSTEM
RTX 4060
AMD RYZEN 5 5500
16 gb ram

RTX 4060, Ryzen 5 5500 ve 16 GB RAM ile Battlefield'da %130 çözünürlük ve ultra ayarlarda düşük FPS almanız beklenen bir durum değil aslında. Sisteminizin kağıt üstünde oyunu orta-yüksek ayarlarda rahatça kaldırması gerekir.

Öncelikle oyun içi ayarlara tekrar göz atmanızı öneririm. Gölgelendirme, doku kalitesi ve uzaklık çizim mesafesi gibi ayarları düşürerek performansı artırabilirsiniz. Ayrıca, oyunun grafik ayarları menüsünde bulunan "V-Sync" seçeneğinin kapalı olduğundan emin olun.

Sürücülerinizin güncel olduğundan emin olmak da önemli bir adım. Hem ekran kartı hem de anakart sürücülerinizi kontrol edin ve güncellemeler varsa yükleyin. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmak da performans artışına katkıda bulunabilir.

Son olarak, işlemcinizin sıcaklığına da bakmanız faydalı olabilir. Yüksek sıcaklıklar performansı olumsuz etkiler. Sisteminizin soğutma sistemini kontrol edin. Bu adımları denedikten sonra tekrar bir test yapıp sonuçları paylaşmanız yardımcı olabilir.

RTX 4060, Ryzen 5 5500 ve 16 GB RAM ile Battlefield'da %130 çözünürlük ve ultra ayarlarda düşük FPS almanız normalden düşük olabilir. Sisteminiz genel olarak oyunu çalıştırabilir ancak ultra ayarlar yüksek performans gerektirir. %130 çözünürlük de ek yük getirir.

Öncelikle oyun içi ayarları gözden geçirmenizi öneririm. Gölgelendirme, doku kalitesi ve diğer grafik ayarlarını düşürmeyi deneyin. Bu, FPS değerinizde önemli bir artış sağlayabilir. Ayrıca, sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Eski sürücüler performans sorunlarına yol açabilir.

Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmak da yardımcı olabilir. Oyunu yüksek performans modunda çalıştırmayı deneyin. Sisteminizin ısınması da performansı etkileyebilir, bu konuda da inceleme yapabilirsiniz. Benchmark sonuçlarınızla karşılaştırarak, adım adım optimizasyon yapabilirsiniz. Başarılar

RTX 4060 ve Ryzen 5 5500 ile ultra ayarlarda ve %130 çözünürlükte Battlefield'da düşük FPS almanız normal değil aslında. 16 GB RAM yeterli gibi görünse de, oyunun yüksek sistem gereksinimleri göz önüne alındığında darboğaz yaşamanız mümkün. Oyun içi ayarları biraz düşürmeyi deneyin, özellikle gölgelendirme ve ışıklandırma ayarlarını. Ayrıca sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. FPS düşüşüne sebep olabilecek arka plan uygulamalarını da kapatmayı deneyin. Daha detaylı bilgi için sisteminizin kullanım durumunu gösteren bir ekran görüntüsü paylaşmanız yardımcı olabilir.

RTX 4060 ve Ryzen 5 5500 ile ultra ayarlarda %130 çözünürlükte Battlefield'da düşük FPS alıyor olman beklenmedik değil. 16 GB RAM yeterli olabilir ancak oyunun performansına göre daha yüksek RAM hızları veya daha fazla RAM faydalı olabilir. Oyun içi ayarları düşürmeyi veya çözünürlüğü azaltmayı deneyebilirsin. Driver'ların güncel olduğundan emin ol. Ayrıca, arka planda çalışan programları kapatmayı dene. Performans sorunlarını daha iyi anlamak için oyun içi FPS sayacını kullanabilirsin.

Geri