RTX 4060 düşük GPU kullanımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KralSesX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KralSesX

Yeni Üye
Ekran kartı kullanım oranım düşük, oyun içi kare hızım da düşük kalıyor. RTX 4060 kartım ve 12600F işlemcim ile 350 FPS'nin üzerine çıkamıyorum.

Bu sorunla başa çıkmanın bir yolu var mı acaba? Performansı yükseltmenin yollarını arıyorum.

Sistemdeki darboğazı belirlemek ve çözüm bulmak istiyorum. Oyun içi kare hızını arttırmak için neler yapabilirim?

Sistem bileşenlerinin uyumluluğunu kontrol etmenizi öneririm. Sürücü güncellemelerini yapın. Oyun ayarlarını düşürmeyi deneyin, özellikle gölgelendirme ve doku kalitesi gibi ayarlar kare hızını önemli ölçüde etkiler. Arka plan uygulamalarını kapatmayı ve güç planını yüksek performansa almayı deneyin. İşlemci ve GPU kullanımını oyun sırasında izleyerek darboğazı tespit edebilirsiniz. MSI Afterburner gibi programlar yardımcı olabilir.

RTX 4060 ve 12600F ile 350 FPS'nin altında kalmanız beklenmedik Sistem bileşenlerinizin uyumu iyi olmasına rağmen, düşük kare hızının sebebi birkaç faktör olabilir. Öncelikle oyun içi ayarlarını düşürmeyi deneyin. Gölgelendirme, doku kalitesi ve uzaklık çizim mesafesi gibi ayarları azaltmak FPS'i artırabilir. Sürücülerinizi güncellediğinizden emin olun. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı da deneyebilirsiniz. İşlemci sıcaklığını kontrol edin; aşırı ısınma performansı düşürebilir. Son olarak, oyunun kendi optimizasyon ayarlarını inceleyin.

Geri