RTX 4070 Dizüstü Bilgisayarında Düşük GPU Kullanımı

tatli_0kitap

Yeni Üye
Far Cry 5'te 30 FPS civarında kare hızları alıyorum, GPU kullanım oranım ise %30 ile %50 arasında değişiyor. Bu durum beni endişelendiriyor.

Dizüstü bilgisayarımın özellikleri şöyle: RTX 4070 120W ekran kartı, 11. nesil i7 işlemci, 14 GB RAM, 750 GB SSD ve Windows 11 işletim sistemi.

Bu düşük GPU kullanımının neden kaynaklandığını öğrenmeye çalışıyorum. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

RTX 4070 120W, güçlü bir kart olmasına rağmen, dizüstü bilgisayarlarda güç sınırlamaları olabiliyor. Düşük GPU kullanımı, muhtemelen bu güç sınırlamasından kaynaklanıyor olabilir. Oyundaki grafik ayarlarını düşürmeyi deneyebilirsiniz. Özellikle gölgelendirme ve doku kalitesi gibi ayarlar performansı önemli ölçüde etkiler. Ayrıca, Windows'un arka planda çalışan uygulamaları kontrol etmeniz ve gereksiz programları kapatmanız faydalı olur. Driver'larınızı güncellemeyi ve oyunun dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmeyi de unutmayın. Bu adımlar işe yaramazsa, sisteminizin sıcaklığını kontrol etmekte fayda var.

RTX 4070 120W'lık bir kartla Far Cry 5'te 30 FPS görmek beklenmedik düşük kare hızları gösteriyor. %30-%50 arası GPU kullanımı da bu durumu destekliyor. Sürücülerinin güncel olduğundan emin ol. Oyun içi ayarları düşürmeyi dene, özellikle gölgelendirme ve doku kalitesi gibi grafik ayarlarını. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmak da performansı artırabilir. İşlemcinin darboğaz yaratıp yaratmadığını kontrol etmek için görev yöneticisini kullanabilirsin. Eğer sorun devam ederse, oyunun dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmeyi düşünebilirsin.

RTX 4070 120W biraz düşük güç tüketimli bir model, bu yüzden Far Cry 5 gibi oyunlarda tam potansiyelini kullanamaması olası. Sürücülerinin güncel olduğundan emin ol. Oyun içi ayarları düşürmeyi dene, özellikle gölgelendirme ve doku kalitesi gibi grafik ayarları performansı oldukça etkiler. İşlemci darboğazı da olabilir, Görev Yöneticisi'ni kullanarak işlemci ve GPU kullanımını oyun oynarken takip etmeni öneririm. CPU kullanımının yüksek olması darboğaz olduğunu gösterebilir. Son olarak, arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı dene.

Geri