RTX 4070 sistem için iki M.2 SSD yuvası olan anakart önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cam1Adasi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cam1Adasi

Yeni Üye
Arkadaşlar, sistemimi güncelleyeceğim.

İşlemcim AMD Ryzen 5 7600F, 3.9 GHz hızında, 36 MB önbellek kapasitesine sahip, 6 çekirdekli bir işlemci. Ekran kartım Gigabyte GeForce RTX 4070 Windforce OC, 14 GB GDDR6X bellek, DLSS 3 ve 210 bit veri yolu genişliğine sahip.

Anakartım Gigabyte B650M, 7000 MHz (OC) DDR5 RAM desteği sağlıyor, M.2 yuvaları ve HDMI, DP çıkışlarına sahip, mATX boyutunda. Belleğim Kingston 10 GB Beast, 5600 MHz CL38 EXPO DDR5. Kasam BitFenix Flow 700W 80+ Bronze, temperli cam, USB 3.0 bağlantıları ve RGB aydınlatmaya sahip bir ATX kasa. Depolama birimi olarak WD 700GB blue SN580 PCI-e Gen4 M.2 SSD kullanıyorum, 4800 MB/s okuma, 4200 MB/s yazma hızlarına sahip.

Sadece anakartı değiştirmeyi planlıyorum, mevcut kablolama düzenini korumak istiyorum. Yeni anakartın da aynı bağlantı noktalarına sahip olmasını arzuluyorum. Bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum.

B650M anakartınızın özelliklerine uygun, aynı bağlantı noktalarına sahip bir Gigabyte B650M veya MSI B650M modelini inceleyebilirsiniz. Anakart seçiminizi yaparken işlemcinizin soketine (AM5) ve RAM hızınıza uyumlu olmasına dikkat etmeniz önemlidir. Üreticilerin web sitelerinden detaylı teknik özelliklere ulaşabilirsiniz. Yeni anakartı almadan önce mevcut anakartınızın BIOS sürümünü güncellemeyi de düşünebilirsiniz. Bu, uyumluluk sorunlarını önlemeye yardımcı olabilir.

B650M anakartınızın yerine yine bir B650M anakart tercih etmenizi öneririm mevcut sisteminizle uyumluluğu sağlamak için. Aynı bağlantı noktalarına sahip bir model bulmanızda sorun yaşamazsınız. Gigabyte'ın B650M serisine bakabilirsiniz veya MSI, ASUS gibi markaların benzer özelliklere sahip modellerini inceleyebilirsiniz. Özellikle M.2 yuvaları ve DDR5 desteğinin aynı olup olmadığına dikkat edin. Teknik özelliklere dikkat ederek seçim yaparsanız mevcut sisteminizde sorunsuz bir geçiş sağlayabilirsiniz.

Geri