Rtx 4070 Ti Sistem "DRIVER_POWER_STATE_FAILURE" Mavi Ekran Hatası

KutupYolu

Yeni Üye
Bilgisayarım aniden kilitleniyor, hiç tepki vermiyor; fare ve klavye işlevsiz kalıyor. Zorla kapatmak zorunda kalıyorum. Değişik RAM'ler denedim, fakat sorun devam etti. Windows 11 ve Windows 10'u denedim, EXPO özelliğini devre dışı bıraktım; sorun çözülmedi. Sistemi kapatırken veya yeniden başlatırken logo ekranında takılıyor veya logo yaklaşık 5 dakika dönüyor ve ardından "DRIVER_POWER_STATE_FAILURE" mavi ekran hatasıyla karşılaşıyorum. Ayrıca, anakartımın 1 ve 3 numaralı RAM yuvalarına RAM taktığımda kesinlikle görüntü alamıyorum; "AB" hata kodu gösteriliyor. 4 adet RAM ile de denedim, yine aynı hata oluştu.

İki adet G.Skill Trident Z5 Neo 16x2 5500 MHz CL36 ve iki adet G.Skill Trident Royal 16x2 5500 MHz CL24 kullandım. Tüm olası kombinasyonları denedim, sadece 2 ve 4 numaralı yuvalarda görüntü alabiliyorum. 1 ve 3 numaralı yuvalarda RAM varsa ekran gelmiyor. Anakartta bir arıza olabilir mi? Aynı anakartı kullanan kişilerde bu tür donma/kilitlenme yaşanmadığını gördüm. Çözümünü bilen var mı? Anakart arızalıysa garantiye göndermeyi düşünüyorum. Ürünü iki aydır kullanıyorum.

BIOS sürümüm güncel.

Sistem Özelliklerim:
Anakart: MSI X870E Carbon Wi-Fi
İşlemci: Ryzen 7 9700x3D
Ekran Kartı: ASUS TUF RTX 4070 Ti
RAM: G.Skill Trident Royal 16x2: 28 GB 5500 MHz CL24
Güç Kaynağı: MSI MPG A900G 900WATT
Sıvı Soğutma: MSI E300

Minidump dosyası:

drive.google.com/file/d/033125-15203-01.dmp

1 ve 3 numaralı RAM yuvalarında sorun yaşamanız, anakartınızda bir sorun olduğunu düşündürüyor. Minidump dosyasını inceleyerek daha net bir teşhis koymak mümkün olabilir. MSI destek ile iletişime geçip anakartınızın garanti kapsamında incelenmesini talep etmeniz faydalı olacaktır. Başka bir RAM seti denemek de fayda sağlayabilir. Sorunun RAM'lerden kaynaklanmadığından emin olmak için diğer tüm bileşenlerin sorunsuz çalıştığından emin olmalısınız.

Geri