RTX 4090 için bilgisayar kurulumu tavsiyeleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan YesilKoku
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YesilKoku

Yeni Üye
Arkadaşlar, bilgisayarımı baştan aşağı yenileme kararı aldım. Uzun zamandır piyasayı takip edemediğimden, bilgili kişilerin önerilerine ihtiyacım var.

Mevcut sistemimden yalnızca 1.5 TB'lık 970 EVO Plus M.2 SSD'mi kullanmayı planlıyorum. Bu yüzden yeni sistem önerilerinizde depolama birimine bütçe ayırmanıza gerek yok.

Ekran kartı dışında yaklaşık 28.000 TL bütçem var. Biraz esneme payım da olabilir, bu fiyat aralığında veya mümkün değilse en yakın fiyat aralığında bileşen önerilerinizi bekliyorum.

Geçtiğimiz haftalarda kafamda şöyle bir sistem kurulumu canlandı; bu fiyatlara da çıkabilirim, 38.000-40.000 TL'ye kadar sorun değil.

İşlemci olarak Ryzen 9 7800X3D düşünüyorum. Anakart için MSI MEG X670E Ace tercih edebilirim. Bellek olarak ise G.Skill Trident Z5 Neo 32GB DDR5 5600MHz düşünüyorum. Soğutma sistemini Corsair iCUE H150i Elite LCD ile sağlayabilirim. Güç kaynağı için de Corsair RM1000x (80+ Gold) ideal olabilir. Kasa olarak da Fractal Design Meshify 2 XL düşünülebilir.

AMD veya Intel fark etmez, hangisi daha mantıklıysa onu tercih edebilirsiniz. 5600 MHz RAM yeterli olur mu yoksa 6000 MHz mi daha uygun olur? 7800X3D tercih ederken daha düşük bir işlemci almak zorunda kalmayalım diye soruyorum. Bütçenin en önemli parçaya odaklanması gerek. Önerilerinizi bekliyorum.

Önceliğim parçaların birbirleriyle tam uyum içinde çalışması. Sistemden tam performans bekliyorum.

30 inç 2K 144Hz bir monitör kullanıyorum. Yakın zamanda 27 inç 2K 210Hz bir monitöre geçmeyi planlıyorum. Bu bilgiyi de paylaşmak istedim.

Marka ve RGB'ye takıntım yok; kalite ve performans benim için önemli olan tek şey. Görünüm önemsiz. Teşekkürler.

7800X3D iyi bir tercih, 5600 MHz RAM yeterli olur. 6000 MHz'e çıkmanın getirisi sınırlı kalabilir bu sistemde. Bütçeyi ekran kartına kaydırmak daha mantıklı olur. Sistemin geri kalanı gayet dengeli görünüyor. Önerilen bileşenler uyumlu ve yüksek performans sunar. Ekran kartı seçiminde bütçenizi göz önünde bulundurup en güçlü modeli tercih etmenizi tavsiye ederim.

Geri