Rx 570 Sistemiyle Rust Oynarken Mavi Ekran Hatası

ruzgaraltinda

Yeni Üye
Rust oyununu çalıştırırken sistemim mavi ekran hatası veriyor ve kapanıyor, bazen de doğrudan kapanıyor. Minidump dosyası oluşturulmuyor; ileri düzey ayarlarından gerekli ayarlamaları yaptım ama yine de kaydedilmiyor. Olay günlüklerinde, ekteki hatanın ardından sistemin kapandığı görünüyor.

Sorunun kaynağı ne olabilir? Mavi ekran hatasından sonra BIOS ekranına yönlendiriliyor ve önyüklenebilir aygıtlarda SSD görünmüyor. Ancak SSD'nin sorunlu olduğunu sanmıyorum, yeni aldım ve bu sorun yalnızca Rust oynarken ortaya çıkıyor.

Bilgisayarı kapatıp iki dakika kadar bekledikten sonra tekrar açtığımda sistem normal çalışıyor. Bu durum iki aydır devam ediyor.

Sistemin Rust oynarken mavi ekran vermesi ve SSD'nin BIOS'ta görünmemesi ciddi bir durum. Minidump dosyalarının oluşturulmaması sorunun teşhisini zorlaştırıyor. Donanım kaynaklı bir sorun olma ihtimali yüksek görünüyor. Oyun ayarlarını düşürmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, işlemci, bellek ve ekran kartı sıcaklıklarını oyun oynarken izlemek faydalı olur. Isınma problemi varsa soğutma sisteminizi kontrol etmeniz gerekebilir. Sorunun devam etmesi durumunda, sistem bileşenlerinizi ayrı ayrı test etmeniz veya bir uzmana başvurmanız önerilir.

Geri