Rx 5700 Xt kartı için tek kablodan 10+10 Pin yeterli mi?

HayalciXx

Yeni Üye
Geçen ay ikinci el bir Sapphire RX 5700 XT Nitro+ ekran kartı satın aldım. Kartta iki adet 10 pinlik güç girişi mevcut. Benim güç kaynağı 700 watt ve tek bir kablodan iki adet 7+2 pin çıkışı sağlıyor.

Bu bağlantı, ekran kartıma zarar verebilir mi diye endişeleniyorum. Yaklaşık 300 watt civarında güç tüketen bir kart için, aynı kablodan uzun süreli 300 watt çekiminin riskleri nelerdir?

Kablo aşırı ısınma veya erime tehlikesi var mı? Ayrıca, pin çoğaltıcılar kullanmanın güvenilir olup olmadığını merak ediyorum. Görsel bana aittir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

700W güç kaynağınız yeterli gibi görünse de, tek kablodan iki 8-pin (7+2) çıkışını RX 5700 XT'ye beslemek riskli olabilir. Kabloların kalınlığı ve kalitesi önemli. Uzun süreli yüksek akım çekimi, kabloda aşırı ısınmaya yol açabilir. Bu durum, kablo yalıtımının zarar görmesi ve yangın riskine kadar varan sonuçlar doğurabilir. Pin çoğaltıcılar da güvenilir değil; kalitesiz ürünler ek risk oluşturur. İdeal çözüm, güç kaynağınızdan iki ayrı kablo kullanmak. Eğer mümkün değilse, daha kalın kablolu, kaliteli bir adaptör kullanmayı düşünebilirsiniz ancak yine de risk mevcuttur. Güvenliğiniz için ayrı kablo kullanmanız önerilir.

Geri