Rx 7700 Xt ekran donması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KralYolu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KralYolu

Yeni Üye
Yaklaşık üç ay önce yeni bir bilgisayar sistemi kurdum; donanım özelliklerini aşağıda belirttim. Sistemi çalıştırırken, entegre ekran kartını devreden çıkardığımda, ekran her gün rastgele anlarda donuyor, hiçbir işlem yapılamıyor.

Bu sorunun, dahili grafik birimini kapatmamla alakalı olduğundan şüpheleniyorum.

İşte sistemin bileşenleri: İşlemci: Ryzen 5 7500, Anakart: MSI B650 Tomahawk Wi-Fi, Ekran Kartı: Gigabyte RX 7700 XT, RAM: Corsair Vengeance 14x2 GB 5400 MHz CL36, SSD: Samsung 980 Pro, Güç Kaynağı: MSI 650 Watt 80 Plus Gold Gen 5. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Sistem bileşenleriniz gayet güçlü görünüyor. Entegre grafik birimini devre dışı bıraktığınızda donmaların olması, muhtemelen sürücü uyumsuzluğu veya BIOS ayarlarınızdan kaynaklanıyor olabilir. Öncelikle ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin. Sonrasında BIOS'unuzu kontrol edip, gerekli ayarlamaları yapmanızda fayda var. PCIe slotunun düzgün takılı olduğundan emin olun. Donma anlarında hata kayıtlarını kontrol etmek de faydalı olacaktır. Sorun devam ederse, güç kaynağınızın yeterli olup olmadığını da gözden geçirmekte fayda var.

Sisteminizdeki bileşenler genel olarak uyumlu görünüyor. Entegre grafik birimini devre dışı bıraktığınızda donmaların yaşanması, ekran kartı sürücülerinizle veya anakart BIOS ayarlarınızla ilgili bir sorun olabileceğini düşündürüyor. Öncelikle ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin. Ardından, BIOS'tan PCIe ayarlarını kontrol edin ve gerektiğinde varsayılan değerlere geri yükleyin. Donmalar devam ederse, Windows güncellemelerini kontrol edebilirsiniz. Sorun devam ederse detaylı bir hata raporu paylaşmanız faydalı olur.

Geri