Rx 7800 XT: Cyberpunk 2077 Performansı Düşük

dusnefesi

Yeni Üye
Cyberpunk 2077'yi denedim, hem görsel kalite hem de kare hızı beni hayal kırıklığına uğrattı. Oyunun ününü duymuştum ama görünüşünden pek etkilenmemiştim. Geçen hafta indirdim ve oynamaya başladım.

Sistem özelliklerim şöyle: AMD RX 7800 XT Sapphire ekran kartı, 36 GB 4200 MHz RAM, 2.4 TB SSD, 1200 watt güç kaynağı, 135 Hz 1ms Aorus 52 inç OLED HDR monitör, Ryzen 5 5800X işlemci (8 çekirdek 4.8GHz) ve Lian Li cam kasa içerisinde 12 adet soğutucu fan bulunuyor.

Işın izlemeyi devre dışı bıraktım. DLSS veya FSR gibi teknolojileri de kullanmadım; çünkü bu sistemin oyunu rahatça kaldırması gerekiyordu, ama öyle olmadı. Bilgisayar oyunları geliştiricisiyim, Steam'de kendi çok oyunculu projem mevcut.

Özetle, oyunun kalitesi oldukça düşük. En yüksek grafik ayarlarında bile görüntü kalitesi vasat, kare hızı ise 45-65 FPS arasında gidip geliyor. Ayarları düşürünce görüntü daha da kötüleşti, kare hızı ise değişmedi; ekran kartı 85 derece, işlemci ise 95 dereceye ulaştı.

İşlemci kullanımını %55'e sınırladığımda kare hızı sabitlendi ve ısı düştü. Görünen o ki işlemci gereksiz yere fazla çalışıyordu. Geçen hafta sonu işlemci macununu yenilemeyi planlıyorum. İşlemcinin güçlü çift taraflı kule tipi soğutucusu mevcut.

Oyunun ne performansı, ne de görselliği tatmin edici. Çizgi film tadındaki grafikleri abartanları anlamıyorum. Üstelik hala birçok hata içeriyor. Popülerliğine kapılıp daha önce oynamadığıma memnun oldum. Yüksek ayarlarda oynayan var mı acaba? Sistemime iki adet 5190 eklemek mi gerekiyor sanki?

Ekran kartımın performansının RTX 4080 Super'e denk olduğunu biliyorum. Dolayısıyla 4K çözünürlükte, ultra ayarlarda ve ışın izleme açıkken en az 60 FPS almayı bekliyordum. Ama bunların hiçbiri yokken bile 60 FPS'yi yakalayamıyorum. Sorun bence oyunda, bende değil.

Geri