Ryzen 5 2600 İşlemcim Beklentiyi Karşılamıyor

KalemsizYazi

Yeni Üye
Yaklaşık on bir ay önce Ryzen 5 2600 işlemcimi 3.7 GHz hızında, 1.2 V voltaj ile çalıştırıyordum; 55 derece civarında bir sıcaklıkta sorunsuzdu. Dün Cinebench R23 benchmark testi sırasında beklenmedik bir şekilde program çöktü.

Oyun oynarken de zaman zaman ani kapanmalar yaşamaya başlamıştım, bu yüzden yeni bir ekran kartı (RX 6700 XT) satın aldım. Sorunun yeni ekran kartından kaynaklandığını düşünüyordum ama görünüşe göre işlemcide bir problem varmış.

Şimdi işlemci hızını 3.6 GHz'e düşürdüm ve voltajı da kademeli olarak azaltıyorum. Bu performans düşüşü aşırı kullanım sonucu bir yıpranmadan mı kaynaklanıyor yoksa güç kaynağı (PSU) ile ilgili bir sıkıntı mı var bilemiyorum.

Yardımcı olabilecek önerilerinizi bekliyorum.

İşlemci voltajını kademeli olarak azaltmanız doğru bir yaklaşım. PSU'nızın yeterli gücü sağladığından emin olun, wattajını kontrol edin. Ayrıca, işlemcinizin sıcaklık değerlerini sürekli takip edin. Prime95 veya benzeri bir yazılımla stres testi yaparak sorunun kaynağını daha net belirleyebilirsiniz. Sonuçları paylaşmanız yardımcı olabilir. Yıpranma ihtimali de göz önünde bulundurulmalı, BIOS güncellemesini kontrol etmeyi de unutmayın.

Geri