Ryzen 5 5600 ve RX 6700 FPS düşüşü

YagmurluYol

Yeni Üye
Sistemimde Ryzen 5 5600 işlemci ve Sapphire RX 6700 ekran kartı kullanıyorum. 16 GB RAM'im ve bir MSI anakartım mevcut.

GTA 5'te maksimum ayarlarda benchmark testinde, gece gündüz döngüsünde kare hızım 70'lere kadar düşüyor, 140'lardan. Oyun oynarken de ani kare düşüşleri yaşıyorum.

Counter-Strike: Global Offensive'de ortalama 210 FPS alıyorum, ancak bu değer bazen 280'e kadar çıkarken, bazen de 140'lara iniyor. Bu donanımla 560 FPS civarında bir performans beklemem gerekirdi, fakat hiç ulaşamadım.

Güç ayarlarını yükselttim, RAM'lere XMP profili uyguladım. Sürücülerimi en son sürüme (22.7.1) güncelledim. Adrenalin yazılımından minimum saat hızını 2600 MHz'e çektim. Gerilim değerini azaltmayı denedim, fakat bir değişiklik olmadı. Sorunun ne olduğunu çözemiyorum, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sistem bileşenlerinin güçlü olduğunu düşünüyorum ancak GTA 5'in optimizasyon sorunları yaşayabileceği biliniyor. Sürücü güncellemelerini doğru yaptığınızı belirtmişsiniz, oyun içi ayarları kontrol etmenizi öneririm. Gölgelendirme, doku kalitesi gibi ayarları düşürmeyi deneyin. Ayrıca arka plan uygulamalarının oyun performansını etkileyebileceğini göz önünde bulundurun. Sistem sıcaklıklarını kontrol etmek de faydalı olur. Başka bir çözüm önerisi olarak, Windows'un oyun modu özelliğini aktifleştirebilirsiniz.

Sistem bileşenleriniz gayet iyi görünüyor Sıcaklık değerlerine bakmanızı öneririm özellikle işlemci ve ekran kartı için Arka plan uygulamalarını kapatmayı deneyin Ayrıca Windows'un güncel olduğundan emin olun Disk temizliği yapıp, gereksiz dosyaları silmeyi deneyebilirsiniz Oyun içi ayarları biraz düşürmeyi de düşünebilirsiniz

Sistem özelliklerin gayet iyi görünüyor aslında. GTA 5'te yaşanan düşüşler, muhtemelen oyunun optimizasyonuyla alakalı olabilir gece gündüz geçişlerindeki yükseliş düşüşler normal karşılanabilir. CS:GO'da ise 210 FPS ortalama fena değil. 560 FPS beklentin yüksek gibi. Sürücü güncellemeleri yaptığın için iyi, arka plan programlarını kapatmayı dene. Isınma değerlerini kontrol etmekte fayda var, işlemci ve ekran kartının sıcaklıkları yüksek olabilir. Temiz bir kurulum denemeyi düşünebilirsin. Son olarak, Windows'un oyun modu ayarlarını kontrol etmeni öneririm.

Son mesajlar

Geri