Ryzen 5 5700 Isınma Sorunu

SakaPesinde

Yeni Üye
Bilgisayarımda aşırı ısınma problemi yaşıyorum. Ryzen 5 5700 işlemci kullanıyorum ve önceden fabrika soğutucu takılıydı. Masaüstü işlerinde sıcaklık 60 °C civarındaydı, oyunlarda ise 100–110 °C'ye kadar çıkıyordu.

Stok soğutucu için normal olduğunu düşündüğümden ihmal etmiştim. Fakat daha sonra AMD Wraith Stealth soğutucu aldım. Soğutucuyu takalı 2 hafta oldu fakat sıcaklıklar hala aynı seviyede.

Aşağıdaki görüntü, Rust oyununa başladıktan yaklaşık 15 dakika sonraki sıcaklıkları göstermektedir.

Masaüstü kullanım sıcaklıkları, AMD yazılımındaki Performans sekmesindeki değerlerle aynıdır.

Cinebench test sonuçlarım da aşağıdadır.

Sistem özelliklerim şöyle:
İşlemci: Ryzen 5 5700
İşlemci Soğutucu: Amd Wraith Stealth
Ekran kartı: ASUS RX 570 8 GB
RAM: 18 GB
Anakart: Msi A520M-A Pro
Kasa: Everest X-mesh

Wraith Stealth soğutucu, Ryzen 5 5700 için yeterli olmayabiliyor gibi görünüyor Termal macun uygulamasını kontrol etmenizi öneririm. Eğer doğru uygulanmışsa, daha güçlü bir soğutucuya geçmeyi düşünebilirsiniz. Kasanın hava akışı da önemli; Everest X-mesh'in hava akımını iyileştirmek için kasayı açıp temizlemeniz ve fan takmayı düşünebilirsiniz. Termal macun ve hava akımı sorunlarını çözseniz bile sıcaklıklar hala yüksekse, işlemcinizde bir sorun olabilir.

Geri