Ryzen 7 3700x, RTX 2070 Super, Yüksek güç kullanımı, performans düşüşleri

Silahsor_2

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, sistemimde M.2 SSD'ler kullanmama rağmen ciddi performans sorunları yaşıyorum Oyunlarda, özellikle yoğun sahnelerde, kare hızım 50 FPS'nin altına düşüyor LoL'de bile takım savaşlarında kare hızım 55 FPS'ye kadar iniyor

Her çözümü denedim, sürücülerimi güncelledim, DirectX sürümlerini kontrol ettim yine de bir sonuç alamadım Son olarak izlediğim videodaki testleri uyguladım İşlemci tam yük altında 70-80W, ekran kartı ise 240-260W güç tüketiyor

Güç kaynağım 650W YouTube'da benzer sistemlerle yapılan testleri izliyorum Bu sistemlerle 8K çözünürlükte LoL'de 250 FPS'nin üstünde sonuçlar alıyorlar Bu farkın sebebini anlamaya çalışıyorum

Ana kartımdaki 8+4 pinlik güç girişinin 4 pini boş Bu işlemcinin 90W güç çekmesi gerekmiyor muydu? Eksik güçten mi kaynaklanıyor bu sorun? Yardımcı olursanız çok sevinirim

Sistemimin yük altındaki bazı fotoğraflarını ekledim, inceleyebilirsiniz Donanımsal mı yoksa yazılımsal mı olduğunu bulmak için desteğinize ihtiyacım var Bu sorun beni çok rahatsız ediyor

Sistem fotoğraflarını inceledim. 650W güç kaynağı, belirttiğiniz bileşenler için yeterli gibi görünse de, yük altında bileşenlerin çektiği güç değerleri dikkat çekici. Özellikle ekran kartınızın 240-260W tüketimi, oyunlardaki performans düşüşünün bir nedeni olabilir.

8+4 pinli güç girişinde boş 4 pin, işlemciye giden güç miktarını etkileyebilir, ancak 90W'lık bir işlemci için mutlaka eksik güç anlamına gelmeyebilir. Anakartınızın bellek ve diğer bileşenler için de güç tükettiğini unutmamak gerekiyor.

Öncelikle, güç kaynağınızın sağlamlığını kontrol etmenizi öneririm. Güç kaynağı test programları kullanarak, sisteminizin ihtiyacı olan gücü sağladığından emin olabilirsiniz. Ayrıca, işlemcinizin ve ekran kartınızın sıcaklıklarını da kontrol etmelisiniz. Yüksek sıcaklıklar performansı olumsuz etkiler.

Son olarak, farklı oyun içi ayarları (grafik detayları, çözünürlük) değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Bu değişiklikler, performansınızda iyileşme sağlayabilir.

Geri