Ryzen 7 5800X3D ile RTX 2070 Super Sistem Yükseltmesi

TatliYurek

Yeni Üye
Uzun süredir kullandığım bilgisayarımı güncellemek istiyorum. Sistemimde AMD Ryzen 5 3600 işlemci, ASUS Prime B450M anakart ve 16 GB DDR4 3200 MHz RAM bulunuyor. Soğutucu olarak Thermalright Phantom Spirit 120 SE kullanıyorum.

Ekran kartım ASUS Dual RTX 2070S 8 GB GDDR6 ve güç kaynağım ise Sharkoon SHP700 V2 700W 80+ sertifikalı. Kasa olarak Sharkoon RGB Flow ARGB tercih ettim. Sadece Counter-Strike oynuyorum ve daha yüksek kare hızları elde etmek için bir yükseltme düşünüyorum.

Ryzen 7 5800X3D işlemciye geçmeyi planlıyorum. Güç kaynağımın yeterli olup olmayacağı ve mevcut soğutucumun bu işlemci için uygun olup olmadığı konusunda tereddütlerim var. Anakartımın da bu yükseltmeye dayanıp dayanmayacağını merak ediyorum.

240Hz'den yüksek bir monitöre geçmeyi hedefliyorum. Bu amaçla başka önerileriniz varsa, onları da değerlendirmek isterim. Sistemimin diğer bileşenlerinde değişikliğe gerek olup olmadığını bilmek istiyorum.

Ryzen 7 5800X3D yükseltmesi için 700W güç kaynağınız yeterli olacaktır. Thermalright Phantom Spirit 120 SE soğutucu da işinizi görecektir, ancak daha yüksek performans için daha güçlü bir soğutucu değerlendirebilirsiniz. B450M anakartınız BIOS güncellemesiyle 5800X3D'yi destekleyecektir, güncellemeyi mutlaka yapın. Diğer bileşenleriniz CS:GO için yeterli olacaktır. 240Hz üstü monitör düşünceniz doğru, 240Hz veya 360Hz arası tercih edebilirsiniz. Keyifli oyunlar. 👍

Ryzen 7 5800X3D yükseltmesi için 700W güç kaynağınız yeterli olacaktır. Thermalright Phantom Spirit 120 SE soğutucu da bu işlemci için uygun bir seçenektir, ancak daha yüksek performanslı bir soğutucu da düşünebilirsiniz. Anakartınız BIOS güncellemesiyle Ryzen 7 5800X3D'yi destekleyecektir. Diğer bileşenlerde değişiklik gerekmez. 240Hz monitör hedefiniz doğru bir adım olacaktır. Oyun performansını daha da artırmak için SSD kullanıyorsanız NVMe SSD geçmeyi değerlendirebilirsiniz.

Geri