Ryzen 9 9700x3D, RTX 5070 sistemde donma sorunu

ZamanGolemi

Yeni Üye
Yeni bir bilgisayar kurdum, yapay zeka projelerinde kullanmayı planlıyorum. Sistem bileşenlerim şöyle: AMD Ryzen 9 9700x3D işlemci, Galax RTX 5070 ekran kartı, MSI MPG Carbon Wi-Fi X570 anakart, 2x32GB 6000 MHz CL30 G.Skill RAM, 1.8TB 6.5gb/sn M.2 SSD, HAF 700 kasa, Thermaltake TH380 V2 sıvı soğutma ve Corsair HX1200i 1200W Platinum ATX 3.0 PCI 5.0 güç kaynağı.

PCI-e 5.0 modunda çalıştırırken, fare donuyor ve birkaç dakika sonra tüm sistem kilitleniyor, zorla yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. PCI-e yuvasını BIOS'tan Gen4'e alıp ayarlayınca bu sorun ortadan kalkıyor.

BIOS'u en son sürüme güncelledim, sürücüleri yeniden kurdum, ancak sorun devam ediyor. Benzer bir sıkıntı yaşayan ve çözen oldu mu? Donanımsal bir hata olabilir mi yoksa yazılımsal bir güncellemeyle çözülebilir mi? Yardımlarınızı bekliyorum.

Geçtiğimiz hafta RAM'de bir sorun olduğunu tespit ettik, teşekkürler.

PCIe 5.0 desteği yeni donanımlar için henüz tam olarak oturmuş değil gibi görünüyor. Anakart BIOS güncellemesinin sorunu çözmemesi durumunda, ekran kartı üreticisine veya anakart üreticisine iletişime geçmenizi öneririm. Donanım uyumluluğu konusunda detaylı bilgi alabilir, belki de beta sürücüleri deneyebilirsiniz. RAM sorununu çözdüğünüze göre, kalan ihtimaller bunlar. Başka bir sorun yaşarsanız tekrar yazabilirsiniz.

Geri