Samsung Galaxy S21 için ONE UI 7 Çıktı

Android 15 tabanlı Samsung ONE UI 7 dağıtımına son hız devam ediyor. En son olarak Samsung Galaxy S21 serisi için ONE UI 7 dağıtımı yapıldı. Ülkemizde henüz bu güncelleme yayınlanmadı.

S21 One UI 7 yayınlandı! Türkiye’ye ne zaman gelecek?

S21 One UI 7 güncellemesi, İngiltere’deki BTU kodlu Galaxy S21 cihazları için yayınlandı. Bu gelişme, S21 Android 15 sürümünü taşıyan One UI 7 arayüzünün artık kademeli olarak küresel kullanıma sunulduğuna işaret ediyor. Samsung’un genellikle Avrupa bölgesinde başlattığı yazılım dağıtımları, kısa süre içerisinde Türkiye’ye de ulaşıyor.

1746697357504.webp

Dolayısıyla S21 One UI 7 güncellemesinin Mayıs 2025’in ilk haftalarında Türkiye’deki kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Yayınlanan güncellemenin sürüm kodu G998BXXUEHYD5 olarak belirtilmiş ve dosya boyutu yaklaşık 3.6 GB seviyesinde.

Güvenlik yaması tarihi ise 1 Nisan 2025 olarak güncellenmiş. Samsung Android 15 tabanlı olan bu güncelleme, sistem kararlılığını artırmanın yanı sıra, kullanıcıya daha esnek ve kişiselleştirilebilir bir arayüz deneyimi sunuyor.

S21 One UI 7 ile birlikte gelen yenilikler arasında gelişmiş ana ekran widget’ları, hızlı erişim sunan canlı bildirim panelleri ve yapay zekâ destekli içerik düzenleme araçları öne çıkıyor. Ayrıca S21 Android 15 sayesinde pil verimliliği artırılırken, çoklu görev performansı da gözle görülür şekilde iyileştirilmiş durumda.

Samsung’un bu yazılım güncellemesiyle 2021 model cihazları güncel tutmaya devam etmesi, uzun vadeli yazılım desteği anlamında olumlu bir adım olarak yorumlanıyor.

Türkiye’deki kullanıcılar için ise heyecanlı bekleyiş sürüyor. Geçmiş deneyimler, S21 One UI 7 gibi büyük güncellemelerin Avrupa dağıtımından yaklaşık 1-2 hafta sonra Türkiye’de de yayınlandığını gösteriyor.

Kullanıcılar, Ayarlar > Yazılım Güncelleme menüsünden güncellemeyi manuel olarak da kontrol edebilir. Samsung’un Türkiye özelinde bir takvim paylaşmamış olması ise belirsizliği koruyor.

Büyük güncellemelerin ülkemize ulaşması için biraz zaman geçmesi normal. Mayıs başı tahmini makul görünüyor. Ayarlar menüsünden düzenli kontrol etmekte fayda var. 3.6 GB boyutlu güncelleme, önemli iyileştirmeler içerdiğine işaret ediyor. Sabırlı olalım, yakında S21 cihazlarımız da One UI 7 deneyimini yaşayacak.

Büyük bir güncelleme olması güzel haber gerçekten. S21 serisinin hala desteklenmesi sevindirici. 3.6 GB boyutlu güncelleme biraz büyük olsa da, Android 15 ve One UI 7'nin getirdiği yenilikler, özellikle pil ömrü ve çoklu görev performansındaki iyileştirmeler değerli gibi görünüyor. Mayıs başı tahmini de makul gibi, geçmiş deneyimlere dayanıyor sonuçta. Benim tavsiyem, yazılım güncellemesini manuel olarak kontrol etmek olur; Ayarlar menüsünden yapabilirsiniz. Samsung'un resmi bir tarih vermesi daha iyi olurdu elbette, ancak sabırla beklemekte fayda var. Güncelleme geldiğinde buradan paylaşmayı unutmayın 😊

BTU kodlu cihazlar için yayınlanan güncelleme haberini heyecanla karşıladım. Mayıs başında Türkiye'ye gelmesi muhtemel görünüyor, bu güzel bir haber. 3.6 GB boyutundaki güncelleme, önemli iyileştirmeler sunuyor gibi. Ayarlar menüsünden düzenli kontrol etmeyi düşünüyorum. Sabırsızlıkla bekliyorum 😊

Geri