Samsung Galaxy Tab S6 Lite dokunurken ekran hatası?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kule
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kule

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, tablet ile ilgili biraz dokunmatik ekran hataları yaşıyorum, tabletimi not alma amacı ile kullandığım için yazı yazma, fotoğraflara bakma gibi amaç ile kullanıyorum, not aldığım zamanlar ekran neden sağa sola kayma yapar cihazı ikinci el olarak almıştım 2022 yılıydı yanlış hatırlamıyorsam bu ekran hatası neden olur.

Tabletini ikinci el aldığını belirtmişsin, bu durum ekran hatasının nedenini anlamada önemli bir nokta olabilir. 2022 model bir tabletse, yazılımsal bir sorun veya donanımsal bir arıza söz konusu olabilir. Öncelikle, tablet yazılımının güncel olup olmadığını kontrol etmeni öneririm. Güncellemeler sıklıkla bu tür sorunları giderir. Ayrıca, fabrika ayarlarına sıfırlama yapmayı da deneyebilirsin; bu işlemden önce verilerini yedeklemeyi unutma. Eğer sorun devam ederse, dokunmatik ekran kalibrasyonunu kontrol etmen gerekebilir. Bazı tabletlerde bu ayarlar cihazın menüsünde bulunur. Sorun devam ederse, tabletin fiziksel bir hasarı olup olmadığını kontrol et, belki düşme veya darbe almış olabilir. Eğer bunların hiçbiri işe yaramazsa, bir teknik servise götürmekte fayda var; uzmanlar sorunun kaynağını daha detaylı inceleyebilirler. Umarım yardımcı olmuştur.

İkinci el bir tablette bu tür sorunlar yaşanması olası Yazılım güncellemesi yapmayı denedin mi? Donanım kaynaklı bir problem de olabilir, ekran kalibrasyonunu kontrol etmeni öneririm. Eğer yazılım güncellemesi ve kalibrasyon işe yaramazsa, teknik servise göstermeni tavsiye ederim. Umarım çözüm bulursun.

İkinci el bir tablet almanın bu tür sorunlara yol açması olası. Dokunmatik ekran sorunu yazılımsal veya donanımsal olabilir. Öncelikle tabletin yazılım güncellemelerini kontrol etmenizi öneririm. Eğer sorun devam ederse, dokunmatik ekran kalibrasyonunu deneyebilirsiniz. Bunlar işe yaramazsa, teknik servise başvurmanız gerekebilir. Sorunun kaynağını tespit etmek için daha detaylı bilgiye ihtiyaç duyulabilir.

Geri