Samsung Odyssey G67C: Alınır mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CamGolge
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CamGolge

Yeni Üye
Renk doğruluğu harika; yaklaşık %72 Rec.2020, %98 DCI-P3, %88 Adobe RGB ve tam sRGB kapsamı sunuyor. Tahminimce sRGB hacmi de %150'ye yakın. Dört farklı renk alanında da canlı renkler elde edebilirsiniz.

Yüksek kontrast oranı VA panelin avantajı; derin siyahlar ve güzel bir kontrast sunuyor.

Parlaklık seviyesi oldukça iyi; 400 nit parlaklık çoğu kullanım için yeterli.

Oyun performansı üst düzey; tepki süresi mükemmel. VA panelin yavaş olması dezavantajına rağmen, birçok IPS paneli geride bırakıyor.

Hareket bulanıklığı testi (UFO testleri) diğer monitörlere göre çok daha net bir görüntü sergiliyor. Hareket performansı etkileyici. VA panelin getirdiği siyah bulanıklık sorunu var ancak rahatsız edici düzeyde değil; çok hafif bir siyah bulanıklık mevcut.

Özellikler ve teknolojiler arasında FreeSync Premium Pro, G-Sync uyumluluğu, Quantum Dot teknolojisi, dahili hoparlörler, Wi-Fi, Bluetooth 5.0, Tizen işletim sistemi, 21:9 ultra geniş ekran modu, DisplayHDR 600, ışık sensörü, yükseklik ve eğim ayarı, fabrika kalibrasyonu, 1000R kavisli ekran, titreşim azaltma (flicker-free), VESA desteği, HDMI 2.1 ve DP 1.4 bağlantıları, 10 bit 240Hz kayıpsız görüntü desteği, SmartThings uygulaması entegrasyonu, sanal nişangah ve VRR kontrolü bulunuyor. Çözünürlük 2560x1440 ve 240Hz yenileme hızına sahip. Core Sync teknolojisi de mevcut.

Genel değerlendirme olarak; mükemmel bir monitör. Tizen işletim sistemi sayesinde akıllı TV gibi kullanılabiliyor; SmartThings uygulamasıyla telefonunuzdan kontrol edebiliyorsunuz. Uzaktan kumandası kutudan çıkıyor. Siyah bulanıklık çok az ve her alanda başarılı bir performans sergiliyor. Görüntü kalitesi ve tepki hızı harika. En iyi performans için oyun modunu aktif edip tepki süresini varsayılan ayara getirebilirsiniz.

Geri