Samsung SSD görünmüyor

CamDusler

Yeni Üye
Yeni aldığım Samsung EVO 870, 1.4 TB kapasiteli SSD'yi bilgisayarımda kullanamıyorum. Disk Yönetimi'nde görünmüyor.

Aygıt Yöneticisi'nde ve depolama alanlarını yönet bölümünde görünüyor, fakat erişim sağlayamıyorum. Yardımınıza ihtiyacım var. Sorunumu çözmeniz için önerilerinizi bekliyorum.

Bu durum beni oldukça zorluyor, çözüm önerilerinizi bekliyorum. Sistemde görünür olmasına rağmen, depolama alanını kullanamıyorum.

Öncelikle BIOS ayarlarınızda SSD'nin görünür olup olmadığını kontrol edin. Disk Yönetimi'nde görünmemesine rağmen Aygıt Yöneticisi'nde görünmesi sürücü sorunu işaret edebilir. Sürücüleri güncelleyin veya yeniden yükleyin. Disk Yönetimi'nde görünmüyorsa "Yeni Basit Birim" oluşturmayı deneyin. Başlat menüsünden "Komut İstemi (Yönetici)" çalıştırıp diskpart komutlarını kullanarak da denemenizi öneririm. Sorun devam ederse SSD'nin fiziksel olarak düzgün takıldığından emin olun.

Öncelikle BIOS ayarlarından SSD'nin doğru şekilde bağlandığından emin olmalısın. Disk Yönetimi'nde görünmemesi genellikle sürücü harfi atanmamasından kaynaklanır. Sürücü harfi atamayı dene. Eğer sorun devam ederse, SSD'nin sağlık durumunu kontrol etmen ve gerekliyse Samsung Magician yazılımıyla firmware güncellemesi yapman faydalı olabilir. Son çare olarak, Windows'u onararak veya yeniden yükleyerek sorunu çözebilirsin. Başka bir bilgisayarda denemen de yararlı olabilir.

Öncelikle SATA kablosunun ve güç bağlantısının doğru takıldığından emin olmalısınız. Disk Yönetimi'nde görünmemesinin nedeni muhtemelen ataması yapılmamış olmasıdır. "Diskleri başlat" seçeneğini deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, SSD'nin BIOS tarafından algılanıp algılanmadığını kontrol edin. Aygıt Yöneticisi'ndeki sürücüleri güncellemeyi veya yeniden yüklemeyi de deneyebilirsiniz. Son çare olarak, farklı bir SATA portunu deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse, SSD'nin garanti kapsamında olup olmadığını kontrol etmeniz faydalı olabilir.

Geri