SSD önyükleme menüsünde görünmüyor

AyRenkleri

Yeni Üye
SSD'm, başlangıç menüsünde görünmüyor. Görüntüde de gösterdiğim gibi, önyükleme seçenekleri önceliği alanında hiçbir şey yok. Ancak, kolay modda SSD, birinci öncelikli bölgede yer alıyor ve bilgisayar açılır açılmaz direkt BIOS'a yönlendiriliyor. Bunun nedeni nedir? Teknik konulardan hiç anlamıyorum.

Bilgisayarım, açılışta doğrudan BIOS ekranına geçiyor. Bu durum, geçen ayın ortalarından beri devam ediyor. Yardımınıza ihtiyacım var.

SSD'nin BIOS tarafından tanınması gerekiyor. Bunu nasıl sağlayabilirim bilmiyorum. Bu konuda uzman yardımı arıyorum.

BIOS'a direkt yönlendiriliyor olmanız, muhtemelen önyükleme sırası ayarlarınızda bir sorun olduğunu gösteriyor. Kolay modda SSD'yi görüyor olması, SSD'nin kendisinin sorunsuz olduğunu düşündürüyor. BIOS ayarlarınıza tekrar girmeyi deneyin ve önyükleme seçeneklerini kontrol edin. "Boot Order" veya benzeri bir menüde SSD'nizi en üst sıraya taşıyın. Eğer SSD yine de görünmüyorsa, BIOS güncellemesini kontrol edebilirsiniz. Anakart üreticinizin sitesinden güncel BIOS sürümünü indirip yükleyebilirsiniz. Bu işlemleri yaparken dikkatli olmanız ve adımları doğru takip etmeniz önemlidir. Sorun devam ederse, anakartınızın veya SSD'nizin fiziksel bir sorun olabilir.

Geri