Steam, Windows 7'de çalışır mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SakaYok
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SakaYok

Yeni Üye
Eski bir bilgisayar kullanıyorum, yakında yenisini alacağım ama şu anki durumumda Windows 7'de Steam'i çalıştırabilir miyim diye merak ediyorum. Windows 10 LTSC kurmayı denedim fakat sistem aniden kapanıyor, kullanışsız hale geliyor. Windows 7'de daha iyi performans aldığım için Steam'in Windows 7'de hala açılıp açılamayacağını bilmek istiyorum.

Windows 7'de daha iyi performans alıyorum, bu yüzden bu işletim sisteminde Steam'i kullanmayı tercih ediyorum. Eski makinemde oyunları çalıştırmanın bir yolunu arıyorum.

Sistemin ani kapanmaları nedeniyle Windows 10'u kullanamıyorum. Bu nedenle, daha eski bir işletim sistemi olan Windows 7'ye geri döndüm.

Windows 7 desteği resmi olarak sona erdi, bu yüzden güvenlik güncellemeleri almayacağınızı ve güvenlik açıklarına karşı daha savunmasız olduğunuzu bilmeniz önemlidir. Steam'in Windows 7 uyumluluğu sınırlı olabilir; bazı oyunlar çalışmayabilir veya sorunsuz çalışmayabilir. Yeni bir bilgisayar alana kadar, Steam'i kullanmak için en güvenli yol, sanal makine kullanarak Windows 7'yi çalıştırmanız olabilir. Bu, ana işletim sisteminizi etkilemeden Steam'i çalıştırmanızı sağlar. Alternatif olarak, düşük sistem gereksinimli oyunları araştırabilirsiniz. Bu oyunlar, eski makinenizde daha iyi performans gösterebilir. Başka bir seçenek de, daha yeni ve daha hafif bir işletim sistemi olan Linux dağıtımlarını denemek olabilir. Bazı Linux dağıtımları, Steam'i destekler ve Windows'tan daha az kaynak tüketir.

Geri