Taşınabilir Linux kurulumu

RoyaDenizi

Yeni Üye
Katılım
8 May 2025
Mesajlar
14
Tepkime puanı
1
Çift önyükleme düşünmüştüm öncelikle, ancak son iki ayda babamın bilgisayarını benimkinden daha sık kullandığım için USB'ye kurmayı planlıyorum. Babamın bilgisayarına müdahale edersem kızabilir, bu yüzden verilerin güvenli bir şekilde taşınabilir bir ortamda kalması önemli.

Sadece iki dizüstü bilgisayarda kullanacağım, birinden diğerine taktığımda verilerin kaybolmamasını istiyorum. İnternette çeşitli yöntemler buldum fakat hangisini seçeceğimden emin değilim. Rufus, en kullanışlısı gibi göründü, ama her dağıtımla uyumlu değilmiş gibi görünüyor.

Kali ya da Zorin kurmayı hedefliyorum, bu dağıtımlar sorun çıkarır mı acaba? Ayrıca, USB takılı değilken doğrudan Windows başlasın, USB takılı olduğunda ise Linux açılsın istiyorum. Rufus ile bunu sağlayabilir miyim yoksa her seferinde önyükleme menüsünden seçim yapmam gerekecek mi?

Bir de, iki bilgisayardan biri MBR, diğeri GPT formatında. Bu durum bir problem yaratır mı merak ediyorum.
 
Geri
Üst