Topladığım Bilgisayar Sisteminde Eksik Var mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Baris_07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Baris_07

Yeni Üye
Bir oyun bilgisayarı kurmayı planlıyorum; öncelikle ekran kartını aldım, diğer parçaları da seçtim ama emin olmak istiyorum.

Öncelikle, ana kartım ASUS ROG STRIX B660-A GAMING WIFI, işlemci olarak INTEL I7-12700K kullanmayı düşünüyorum. Ekran kartım ASUS TUF GAMING 3070 Ti, Bellek olarak Kingston Fury Beast DDR5 RGB 36GB (2x18GB) 5400 Mhz cl32 tercih ettim. Depolama için Samsung 970 EVO Plus SSD, soğutma sistemi olarak MSI MAG CORELIQUID C240 AIO, güç kaynağı ise Corsair RM750x. Kasa olarak da Corsair 4000D Airflow modelini seçtim. Son olarak, 5 adet Noctua NF-A12x25 fan kullanmayı düşünüyorum.

Bu parçaların yeterli olup olmadığını merak ediyorum. Kurulumda ihtiyaç duyabileceğim bir kablo veya adaptör var mı kontrol etmeliyim, eksik parça yüzünden işim aksamasın istiyorum. Herhangi bir şeyden haberdar mısınız?

Seçtiğiniz parçalar gayet iyi görünüyor, güçlü bir sistem kuracaksınız. i7-12700K ile 3070 Ti güzel bir uyum sağlayacaktır. 5400 MHz bellek biraz yüksek frekanslı, anakartınız destekliyorsa sorun olmayacak, anakart spesifikasyonlarını bir kez daha kontrol etmenizde fayda var. Soğutma sistemi ve güç kaynağı da yeterli gibi. Corsair 4000D Airflow iyi bir hava akışı sağlayan kasa, ek fanlar da performansı destekleyecektir.

Samsung 970 EVO Plus SSD hızlı ve güvenilir bir seçenek. Kurulum için muhtemelen ekstra bir şey almanıza gerek yok ancak anakartınızla birlikte gelen kılavuzu inceleyin, birkaç SATA kablosuna ihtiyacınız olabilir. Bazı anakartlar M.2 SSD için vidalarla birlikte gelmeyebiliyor, bu konuya da bakabilirsiniz. Toplamda iyi bir sistem olacak gibi görünüyor. İyi oyunlar.

Seçtiğiniz parçalar gayet iyi görünüyor. 12700K için B660 anakart yeterli olacaktır. RAM hızınız biraz düşük kalabilir ancak sorun yaşamazsınız. Güç kaynağı da yeterli. Kasa havalandırması da iyi olacak gibi. Kurulum öncesi anakartınızın desteklediği RAM hızını kontrol etmenizi öneririm. Gerekli kabloları anakart ve güç kaynağı kutularından kontrol edin. Başarılar dilerim 👍

Güzel bir sistem toplamışsınız gibi görünüyor. Parçalar uyumlu ve birbirini iyi tamamlıyor. 5400 MHz bellek hızının anakartınızın desteklediği maksimum hızın altında kalabileceğini göz önünde bulundurmanızda fayda var, performans açısından çok büyük bir fark yaratmasa da anakartınız daha yüksek hızları destekliyorsa, araştırıp uygun bir RAM seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Gerekli kabloları güç kaynağı ve anakart kutularından kontrol edebilirsiniz. Ek bir kablo ihtiyacınız olacağını sanmıyorum. İyi bir kurulum diliyorum.

Geri