TUF 4080 soğutucu fan hızı normal mi?

NehirAltinda

Yeni Üye
Servisten geri gelen ekran kartımın soğutma performansı ile ilgili daha önce yazmıştım. Termal macun yenilenmesi ve bakım yapıldıktan sonra kartı aldım. Kartı ilk çalıştırdığımda, yaklaşık üç hafta önce, GTA 5 Enhanced'ta test ettim. Maksimum 70 derece sıcaklık ve 1750 RPM fan hızı gözlemledim, oldukça sessiz ve iyi soğutma performansı gösterdi; ortalama 65-68 derece civarında seyretti.

Ancak son birkaç gündür fan hızları tekrar yükseldi. GTA 5'te ışın izleme aktifken fanlar 2000-2400 RPM arasında çalışıyor. The Last of Us Part 2'de ise ortalama 1700-2000 RPM'ye çıkıyor. Kartı ilk aldığımda The Last of Us Part 2'de fan hızı 1300-1500 RPM arasındaydı. Benzer kart kullananların deneyimlerini paylaşmalarını rica ediyorum.

Bu fan hızları ve sıcaklık değerleri bana yüksek geliyor mu emin değilim. Kulaklık takılı olmasına rağmen 2200 RPM'den sonra rahatsız edici bir gürültü var. Düşük devir ve sıcaklık değerlerini gösteren resimleri ekledim; bunlar kart servisten geldikten sonraki ilk günlere ait. Son bir haftadaki değerler ise daha yüksek. NVIDIA'nın son sürücüsüyle sıcaklık 32 dereceye sabitlendi, bunu dikkate almayın.

Kasam ASUS GT 502 Plus; yan tarafta üç fan, üstte sıvı soğutmanın üç fanı ve arkada bir egzoz fanı mevcut. Ön panel mesh olsaydı, sıcaklık değerlerinde önemli bir değişiklik olur muydu?

Geri