Usb bağlantı noktaları çalışmıyor, güç var veri yok

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BalikciX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BalikciX

Yeni Üye
Bilgisayarımın usb girişlerinde bir problem yaşıyorum, yaklaşık 15 aydır klavye ve farem çalışmayı bırakıyor. RGB ışıkları yanmaya devam ediyor ancak veri aktarımı gerçekleşmiyor. Başka bir usb yuvasına taktığımda çalışıyor fakat bu giriş de aynı sorunu gösterdiğinde tüm usb bağlantı noktaları kilitleniyor. Hem ön hem de arka panellerdeki girişler etkileniyor ve bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.

Güç kaynağı yetersiz diye düşündüm ve 700W 80+ MSI güç kaynağıyla değiştirdim ancak sorun devam ediyor. İşletim sistemini yeniden yükledim yine çözüm bulamadım.

Aygıt Yöneticisi'nden "güç tasarrufu için USB'leri kapat" seçeneğini devre dışı bıraktım, fayda etmedi. BIOS'taki USB ayarlarını kontrol ettim, her şeyi etkinleştirdim, hızlı başlatmayı devre dışı bıraktım. Güç yönetimi ayarlarında da hızlı başlatmayı kapattım, sorun devam etti.

Tüm sürücüleri Driver Booster 12 Pro ile güncelledim, yine bir değişiklik yok. Intel driver & Support assistant programını çalıştırdım, sürücü bulamadığını bildirdi.

Ekran kartımı değiştirmeden önce bu sorun yoktu. Ekran kartımı 2023 Kasım ayında değiştirdim ancak bu USB bağlantı sorunu 2025'in başlarında ortaya çıktı, bu nedenle yeni ekran kartıyla ilgili olduğunu sanmıyorum.

Bilgisayarımda başka bir donanım olarak sadece SteelSeries Arctis Prime kulaklığım var, bunu da ekran kartıyla aynı dönemde yani 2023 Kasım ayında aldım. Kulaklık çalışmaya devam ediyor; bu yüzden sorun ondan kaynaklanmıyor diye düşünüyorum. Klavye ve fare aynı anda devre dışı kalıyorlar, ayrı ayrı gitmiyorlar.

Sistemim şu şekilde: İşlemci: Intel Core i5-3470, Ekran kartı: MSI NVIDIA GeForce GTX 1650 Ventus XS, RAM: 18 GB, Güç Kaynağı: 700W 80+ MSI, Anakart: Anakart bilgisi tam değil, sadece Intel H61 yazıyor. Hepsiburada'dan aldığım hazır bir sistemdi, ekran kartı, güç kaynağı, depolama birimleri ve işlemci soğutucuyu daha sonra değiştirdim.

Geri