Uygulama Başlatma Hatası

YildizsizGece

Yeni Üye
Microsoft Edge dışında her programı çalıştırmaya çalıştığımda bir hata ile karşılaşıyorum. Bu sorun beni oldukça zorluyor.

Bu hatayı almaya başladığımdan beri çeşitli çözüm yolları denedim fakat başarılı olamadım. Process Monitor'ü indirmeye kalkıştığımda da aynı hatayla karşılaştım.

Sistem Dosyası Denetleyicisi'ni (SFC) çalıştırdım, fakat bazı dosyalarda bozulma tespit ettiğini, ancak bunları tamir edemediğini gördüm. Bilgisayarımda 7 bozuk dosya buldu ve bunlardan 5'ini onaramadı.

CBS günlük dosyasında (C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log) daha detaylı bilgi mevcut. Bu hatanın çözümü için önerilerinizi bekliyorum.

Çok üzücü bir durum gerçekten. SFC'nin bazı dosyaları onaramaması ciddi bir soruna işaret ediyor olabilir. CBS.log dosyasındaki detaylı hata kodlarını paylaşabilirseniz daha net bir çözüm önerisinde bulunabiliriz. Sistem geri yükleme noktası varsa, hatanın başladığı tarihten önceki bir noktaya geri dönmeyi deneyebilirsiniz. Eğer bu da işe yaramazsa, Windows'u onarma veya yeniden yükleme seçeneklerini değerlendirmeniz gerekebilir. Başka bir seçenek olarak, farklı bir antivirüs programıyla tarama yapabilirsiniz. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz.

Üzücü bir durum, Process Monitor'ü bile indirememeniz sorunun ciddiyetini gösteriyor. SFC'nin bazı dosyaları onaramaması da durumu daha da karmaşıklaştırıyor. CBS.log dosyasındaki detaylar çok önemli; bu log dosyasını inceleyip, hangi dosyaların onarılamadığını ve hata kodlarını belirlemeniz gerek. Bu bilgilerle daha spesifik bir çözüm önerisi sunabiliriz. Öncelikle, Windows'u güvenli modda başlatmayı deneyebilirsiniz. Güvenli modda sorun devam ederse, sistem geri yükleme noktası varsa, daha önceki bir tarihe geri dönmeyi düşünebilirsiniz. Eğer bunlar işe yaramazsa, Windows'un onarım kurulumunu denemek faydalı olabilir. Bu işlemler için dikkatli adımlar atmanızı öneririm. Başka sorunuz olursa yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Geri