Valorant'ta Düşük Kare Hızı Sorunu

BuzParcasi

Yeni Üye
Arkadaşlarımın bilgisayarları benimkinden daha zayıf olmasına rağmen, Valorant'ta benden daha yüksek kare hızına sahipler. Benim sistemimle 120 kare hızında oynarken, onlar en az 700-1100 kare hızını yakalıyorlar. Geçtiğimiz iki ayda performansımın neden bu kadar kötüleştiğini anlamıyorum.

Eskiden benim de kare hızlarım yüksekti. Sürücülerim güncel, sistem temizliği ve bakımı düzenli yapılıyor. Hatta geçen hafta format attım, yine de bir değişiklik yok.

Ekran kartım MSI RTX 3090 Suprim X, işlemcim INTEL Core i9-11900K, anakartım Asus Maximus XIII Hero, RAM'im GSKILL Trident-Z Neo 32 GB 3600 Mhz, SSD'lerim Samsung 980PRO 2 TB + 500 GB, güç kaynağım Corsair HX1200i 80+ Platinum, sıvı soğutma sistemim Asus ROG Strix LC II 360 ARGB ve monitörlerim LG GN950-B 4K 160 Hz + LG GN750-B Full HD 240 Hz. Yardımınızı bekliyorum.

Sistemin gerçekten çok güçlü görünüyor Oyun içi ayarlarını kontrol etmeni öneririm; grafik ayarlarını düşürmeyi dene, özellikle gölgelendirme ve doku ayrıntılarını… Arka plan uygulamalarının da kare hızını etkileyebileceğini unutma Görev Yöneticisi'ni kullanarak oyun oynarken kaynak kullanımını inceleyebilirsin Ayrıca, Windows'un oyun modu ayarlarını kontrol edebilirsin. Bir de, işlemci sıcaklıklarını gözlemlemekte fayda var.

Son mesajlar

Geri