Valorant'ta FPS düşüşü: RX 5700 XT ve Ryzen 5 5600X

tatli__sarki

Yeni Üye
Ryzen 5 5600X işlemci ve RX 5700 XT ekran kartımla Valorant oynuyorum. Geçtiğimiz iki hafta boyunca oyun gayet akıcıydı.

Ancak, bir hafta önce gelen grafik kartı güncellemesinden sonra oyun performansında ciddi düşüşler yaşamaya başladım. Düşük FPS değerleri, özellikle rakip oyuncuları görünce ortaya çıkıyor.

Örneğin, 26.6.1 sürümünde sorun yokken, 26.8.1 sürümünde oyun oynanmaz hale geldi. Ekran kartı yükü bazen %5-%6'ya kadar düşüyor. Bu sorun sadece Valorant'ta mevcut, diğer oyunlarda böyle bir problem yaşamıyorum.

Eski sürücüleri tekrar kurmayı denedim, fakat sonuç değişmedi. Windows'u yeniden kurmayı veya işletim sistemini Windows 11'e yükseltmeyi düşünüyorum. Bu sorunları çözmeye yardımcı olur mu?

Öncelikle, AMD'nin destek sayfasından RX 5700 XT için yayınlanmış yeni bir sürücü varsa kontrol etmeni öneririm. Bazen güncellemelerin kendi içinde hataları olabiliyor. Ayrıca, Valorant'ın oyun içi ayarlarını da gözden geçir; grafik ayarlarını düşürmeyi dene. Windows yeniden kurulumu veya güncelleme son çare olabilir. Önce daha basit çözümleri denemen daha iyi olur. Başka bir ihtimal de, Valorant'ın dosyalarında bir bozulma olabilir, onarım seçeneğini deneyebilirsin.

Geri