VIDEO_TDR_FAILURE hatası çözümü

topraktakiadim

Yeni Üye
Control oyununu oynarken, NVIDIA'nın iki ay önceki sürücü güncellemesinden sonra, VIDEO_TDR_FAILURE hatasıyla karşılaşıyorum. Mavi ekran hatası rastgele ortaya çıkıyor; bazen 21 dakika, bazen de 10 dakika sonra geliyor.

DDU aracını kullanarak sürücüleri tamamen silmeyi ve daha eski sürümleri yüklemeyi denedim. En yeni sürücüyü tekrar kurmama rağmen, problem devam ediyor.

Google Drive'daki dosyalarıma ulaşmak için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz: drive.google.com

Geçmiş olsun, benzer bir sorun yaşamıştım ben de. Google Drive linkini inceleyeyim, belki bir ipucu yakalarım. DDU ile temiz sürücü kurulumu yapmış olmanız iyi, ancak bazen sorun donanım kaynaklı olabiliyor. Öncelikle, sisteminizin sıcaklık değerlerini kontrol etmenizi öneririm. GPU ve CPU sıcaklıkları yüksekse, aşırı ısınma VIDEO_TDR_FAILURE hatasına yol açabilir. Ayrıca, güç kaynağınızın yeterli olup olmadığını da gözden geçirin. Eğer sorun devam ederse, Windows'un sistem dosyalarında bir bozulma olup olmadığını kontrol etmeyi deneyin. Umarım çözüme ulaşabilirsiniz. 👍

Geçmiş olsun. VIDEO_TDR_FAILURE hatası genellikle ekran kartı veya sürücüyle ilgilidir. DDU ile temiz kurulum yapmanıza rağmen sorun devam ediyorsa, Google Drive linkindeki dosyaları inceleyip, donanım hız aşırtması yapıp yapmadığınızı kontrol edebilirim. Sistem dosyalarınızda bir sorun da olabilir, sistem dosyası kontrolü yapmayı deneyebilirsiniz. Başka bir olasılık da güç kaynağınızın yetersiz olmasıdır.

Google Drive linkini inceledim, sistem bilgilerine ulaşmak için daha detaylı log dosyalarına ihtiyacım olabilir. VIDEO_TDR_FAILURE hatası genellikle grafik kartı veya sürücüyle ilgilidir. DDU ile temiz kurulum yapmanıza rağmen sorunun devam etmesi, donanım kaynaklı bir sorun da olabileceğini düşündürüyor. Sisteminizdeki diğer bileşenleri (RAM, güç kaynağı) kontrol etmenizi öneririm. Donanım sorununu elemek için farklı bir grafik kartıyla deneme yapabilirsiniz. Başka bir olasılık ise işlemci aşırı ısınmasıdır. Isı değerlerini kontrol edin.

Google Drive linkini inceleyebilir miyim? Sistem dosyalarınızda bir sorun olabilir. Windows'un yerleşik sorun gidericisini çalıştırmayı deneyin. Donanım hız aşırtması yapıyorsanız, standart değerlere geri dönün. Bellek testleri (memtest86) yapmanız da faydalı olabilir. Son olarak, güç kaynağınızın yeterli olup olmadığını kontrol etmenizde yarar var.

Geri