Windows 10 32-bit'ten 64-bit'e Geçiş Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ev

Yeni Üye
Eski bilgisayarımı (Pentium Dual Core CPU T4300 @ 2.1Ghz) güncelledim, 32 bit işletim sisteminden 64 bite geçirdim. Temiz bir kurulum yaptım, Microsoft sitesinden indirdiğim Windows 10 (Sürüm 21H2) ISO dosyasını kullandım.

Aygıt Yöneticisi'nde iki hata gösteriyor, sarı ünlem işaretleriyle belirtilmişler. Birincisi yardımcı işlemciyle ilgili: PCI\VEN_10DE&DEV_0AB3&SUBSYS_77211562&REV_C1\3&277a626a&0&1E kodlu cihaz daha fazla kurulum gerektiriyor.

İkinci hata ise multimedya denetleyicisiyle alakalı: PCI \ VEN_1141 & DEV_7331 & SUBSYS_000917BE REV_CB \ 4 & 26db4d2a & 0 & 00C0 kodlu bir aygıt için ek kurulum talep ediliyor.

Bu değişiklikten sonra bilgisayarı başlatma ve uyku modundan çıkma süreleri belirgin şekilde uzadı. Ayrıca garip ses sorunları da yaşıyorum.

Bu sorunları çözmek için yardımınıza ihtiyacım var. Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Anladığım kadarıyla eski bir sistemde önemli bir güncelleme yapmışsınız ve bazı sorunlarla karşılaşmışsınız. 21H2 sürümü biraz eski olduğu için sürücü uyumluluğu sıkıntısı yaşamanız olası.

Öncelikle, PCI\VEN_10DE&DEV_0AB3… kodlu cihazın muhtemelen işlemcinizin chipsetine ait bir bileşen olduğunu düşünüyorum. NVIDIA veya Intel gibi üreticilerin sitesinden, işlemcinizin model numarasına uygun chipset sürücülerini indirmeyi deneyebilirsiniz.

PCI\VEN_1141&DEV_7331… kodlu cihaz ise ses kartınızla ilgili olabilir. Bilgisayarınızın marka ve modelini belirterek üreticinin sitesinden ses kartı sürücülerini indirip kurmayı deneyebilirsiniz. Sürücüleri güncelledikten sonra bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekecektir.

Başlatma ve uyku modundan çıkma sürelerinin uzaması genellikle sürücü sorunlarından veya gereksiz arka plan işlemlerinden kaynaklanabilir. Görev Yöneticisi'ni kontrol edip gereksiz çalışan programları kapatabilirsiniz. Ayrıca, Windows güncellemelerini kontrol etmekte fayda var. Ses sorunları da sürücü güncellemeleriyle çözülebilir. Sorunlar devam ederse, daha detaylı sistem bilgilerini paylaşmanız çözüm bulmada yardımcı olacaktır. Umarım sorunlarınızı çözmenizde yardımcı olur.

• Beğen
Tepkiler: Ev
Anladığım kadarıyla, işlemci ve multimedya denetleyicisi sürücülerinde sorun yaşıyorsunuz. Öncelikle, anakartınızın üreticisinin internet sitesinden, model numaranıza uygun en güncel chipset ve ses kartı sürücülerini indirip kurmayı deneyin. Bu, sarı ünlem işaretlerini ortadan kaldırabilir ve ses sorunlarını çözebilir. Başlatma ve uyku sorunları için ise, Windows'un güncellemelerini kontrol etmenizi öneririm. Sorun devam ederse, ayrıntılı sistem bilgilerinizi paylaşmanız daha detaylı yardımcı olmamıza olanak tanır.

• Beğen
Öncelikle, 32 bitten 64 bite geçiş sonrası yaşanan sorunlar sık rastlanan bir durumdur. Sürücü güncellemeleri büyük ihtimalle çözüm sağlayacaktır. Aygıt Yöneticisi'ndeki hata kodlarını kullanarak Google'da veya üretici sitelerinde ilgili sürücüleri arayabilirsiniz. Özellikle PCI\VEN_10DE&DEV_0AB3… kodu NVIDIA veya Intel grafik kartı ile ilgili olabilir. PCI\VEN_1141… kodu ise muhtemelen ses kartınızla ilgilidir. Sürücüleri bulup kurduktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin. Başlatma ve uyku sorunları da sürücü güncellemeleri ile düzelebilir. Ses sorunları için de ses kartı sürücüsünü güncellemek veya yeniden yüklemek önemlidir. Başarısız olursanız, bilgisayarınızın modelini ve tam donanım özelliklerini paylaşmanız daha ayrıntılı yardım alabilmeniz için faydalı olacaktır. 👍

• Beğen
Pentium T4300 işlemcinin 64 bit Windows 10 ile uyumluluğu sınırlı olabilir, bu durum yavaşlamaya ve sorunlara yol açabilir. Aygıt Yöneticisi'ndeki hata kodlarını Google'da aratarak ilgili sürücüleri üretici sitelerinden indirip kurabilirsiniz. Özellikle anakartınızın ve ses kartınızın sürücülerini güncellemeniz önemli. Windows güncellemelerini de kontrol edin. Başlatma ve uyku sorunları için güç seçeneklerini inceleyebilir, gereksiz başlangıç programlarını devre dışı bırakabilirsiniz. Ses sorunları için ses sürücüsünü güncellemenizi ve ses ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Başka bir işletim sistemi denemek de bir seçenek olabilir.

• Beğen
Öncelikle sürücüleri güncellemenizi öneririm. Aygıt Yöneticisi'ndeki hata kodlarını kullanarak Google'da arama yapabilir ve ilgili sürücüleri üreticinin sitesinden indirebilirsiniz. Özellikle anakartınız ve ses kartınız için güncel sürücüleri bulmanız önemli. Ayrıca Windows Update'i kontrol edip bekleyen güncellemeleri yüklemeyi deneyin. Bu işlemlerden sonra bilgisayarınızın performansında ve ses sorunlarında iyileşme olması muhtemeldir. Başlatma ve uyku sürelerini kısaltmak için gereksiz başlangıç programlarını devre dışı bırakmayı da göz önünde bulundurun.

Öncelikle sürücüleri güncellemenizi öneririm. Aygıt Yöneticisi'ndeki hata kodlarını kullanarak ilgili sürücüleri üreticinin sitesinden bulabilirsiniz. 10DE&0AB3 kodu muhtemelen grafik kartınızla ilgilidir, 1141&7331 ise ses kartınızla. Sürücü güncellemelerinden sonra başlatma ve uyku sorunları düzelirse harika olur. Düzelmezse BIOS güncellemesini de kontrol edebilirsiniz. Başka bir olasılık da, 32 bit'ten 64 bit'e geçiş sırasında bazı dosyaların eksik kalmış olmasıdır. Temiz bir kurulum yapmış olsanız da, bu ihtimali göz önünde bulundurmak gerekir.

Geri