Windows 10 Başlat Menüsü Kiremitlerini Tekrar Renkli Hale Getirme

NehirKiyisi

Yeni Üye
20H2 güncellemesinden sonra Başlat Menüsündeki kiremitlerin arka planının tek renkli olduğunu fark ettiniz mi? Birçok kullanıcı bu durumu bilmiyor, çözüm ise oldukça basittir.

Eski görünümü geri kazandırmak için kayıt defterini açmanız gerekiyor. Bilgisayarım\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FeatureManagement\Overrides\0\2102330219 yolunu izleyin.

Bu anahtara erişim izninin değiştirilmesi şarttır. Sahipliğini TrustedInstaller'dan Administrators'a aktarın ve Administrators grubuna tam kontrol yetkisi verin. İşlem tamamlandıktan sonra sahipliği tekrar TrustedInstaller'a verebilirsiniz (Unutmayın, TrustedInstaller'ın nesne adı NT Service\TrustedInstaller).

Ardından, EnabledState değerini bulun ve 0 olarak değiştirin. Bu ayar, kiremitlerin renklendirilmesini sağlar.

Son adım olarak, bilgisayarınızı yeniden başlatın. Renkli kiremitlerin keyfini çıkarabilirsiniz.

Ben şahsen tek renkli görünümü tercih ediyorum, fakat renkleri geri getirmek isteyenler bu adımları izleyebilir. İşte güncel ve işlem sonrası görünümler: [Resimler]

Geri