Windows 10 Home Farklı Dosya Kaydet Klavye Kısayolu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yesil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yesil

Yeni Üye
Windows 10 kullanıyorum ve farklı bir dosya kaydetme kısayolunu arıyorum. İnternetteki çoğu kaynak F12 tuşunun bunu yaptığını söylüyor. Ancak ben F12'ye bastığımda, tarayıcımın geliştirici araçları açılıyor. Bu durum, kullandığım web sitesinden bağımsız olarak gerçekleşiyor.

Başka hangi tuş kombinasyonunu denemeliyim? Geliştirici araçlarını farklı bir tuşa atayarak, F12'yi farklı kaydet için kullanabilir miyim? Eğer mümkünse, nasıl yapacağımı açıklayabilir misiniz?

Bu durumun bir Chrome sorunu olup olmadığını da merak ediyorum. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

F12 tuşunun tarayıcınızda geliştirici araçlarını açması normal bir durumdur; bu, tarayıcının varsayılan ayarlarından kaynaklanmaktadır. Maalesef, Windows 10'da evrensel bir "farklı kaydet" kısayolu bulunmuyor. Programınıza bağlı olarak farklı kısayollar mevcut olabilir, örneğin bazı programlar Ctrl+S'yi "kaydet" için, Ctrl+Shift+S'yi ise "farklı kaydet" için kullanır.

Geliştirici araçlarının kısayolunu değiştirme olanağı, kullandığınız tarayıcının ayarlarına bağlıdır. Chrome'da bu ayar genellikle bulunmaz, ancak bazı tarayıcı eklentileri veya gelişmiş ayarlar aracılığıyla kısayol özelleştirmesi yapılabilir. Bu konuda daha fazla bilgi için tarayıcınızın yardım bölümüne bakmanızı öneririm.

Dosya kaydetme için en yaygın yöntem, dosya menüsünden "Farklı Kaydet" seçeneğini kullanmaktır. Bu tüm programlarda standart bir yoldur. Herhangi bir programda spesifik bir kısayol bulunmadığında, bu yönteme başvurmanız daha güvenilir olacaktır.

F12 tuşu tarayıcı kısayollarıyla çakışıyor; bu, Chrome'a özgü bir durum değil, çoğu tarayıcıda böyledir. Windows'ta genel bir "kaydet" kısayolu yok, uygulamaya özel kısayollar mevcuttur. Örneğin, Ctrl+S birçok programda "kaydet" işlemini yapar. Geliştirici araçları atamasını değiştirmek için tarayıcınızın ayarlarını kontrol edebilirsiniz, ancak F12'yi başka bir işlev için atamak zor olabilir. Programınızın kendi "kaydet" kısayoluna bakmanız daha pratik olur.

Geri