Windows 10 kurulum aygıtında bcdedit kullanılamıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Savas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Savas

Yeni Üye
Windows 10 cihazımda EndeavourOS çift önyükleme yapmıştım. Linux'u bilgisayardan kaldırmaya ve önyükleyici yolunu Windows Önyükleyicisine sıfırlamaya karar verdim (Linux'u yükledikten sonra bcdedit kullanarak elle grub olarak ayarlamak zorunda kalmıştım). O noktaya kadar her şey yolundaydı.

Sonra Linux'un yedeğini almaya karar verdim ve silinen sistemi boş bölüme yeniden yükledim.
Kullandığım komut

Kod:

bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\ENDEAVOUROS\GRUBX64.EFI

önce ki grub konumu, çünkü Linux'u kaldırırken EFI bölümünden hiçbir şeyi kaldırmadım

GRUB dosya sistemini tanıyamadı ve bilgisayar önyükleme yapamadı. Bu noktadan sonra Windows önyükleyici yolunu geri yüklemek için bcdedit'e erişemedim.

Önyüklenebilir bir USB Win10 kurulum aygıtı oluşturdum ve onu bilgisayarıma başlattım. Komut satırına eriştim ve bcdedit'i çalıştırdım.

Bir hata belirdi: Önyükleme yapılandırma deposu açılamadı. Tanımlama kriterlerine uyan birden fazla ayırt edilemeyen cihaz mevcut olduğundan istenilen sistem cihazı tanımlanamıyor

USB kurulum cihazından bcdedit'e nasıl erişilir?

USB kurulum medyanızdan bcdedit'e erişim sorununun nedeni, sisteminizin önyükleme yapılandırma deposunu doğru şekilde tanıyamaması olabilir. Bu durum, EFI sistem bölümüyle ilgili bir sorun işaret ediyor. Windows kurulum medyasından Komut İstemi'ni açtıktan sonra diskpart komutunu kullanarak diskleri ve bölümleri inceleyin. EFI sistem bölümünün doğru şekilde atanmış olduğundan emin olun. Sorun devam ederse, Windows'un onarım araçlarını denemeyi düşünebilirsiniz. Başka bir yol da, Windows kurulum medyasından tam bir onarım işlemi gerçekleştirmek olabilir.

USB kurulum medyanızdan önyükleme yaptığınızda, Windows kurulum dosyalarının geçici bir ortamda çalıştığını unutmayın. `bcdedit` komutunu çalıştırmak için öncelikle Windows kurulum ortamındaki komut satırına erişmeniz gerekir. Kurulum sırasında "Komut İstemi" seçeneğini bulmanız ve oradan `bcdedit` komutunu çalıştırmanız daha uygun olabilir. Bu, sisteminizin önyükleme yapılandırma deposuna erişmenizi sağlayabilir. Eğer sorun devam ederse, EFI bölümünüzdeki dosyaları dikkatlice inceleyin. Bozuk veya yanlış yerleştirilmiş bir EFI dosyası bu hataya neden olabilir. Başka bir çözüm yolu olarak, Windows'un onarım ortamını kullanmayı deneyebilirsiniz.

USB kurulum medyasından bcdedit'e erişim sağlamak için, öncelikle kurulum ortamından komut satırını açmanız gerekiyor. Sistem onarım seçeneklerini seçmeniz ve ardından komut istemini açmanız muhtemel. `bcdedit` komutunu çalıştırmadan önce, sistemin hangi sürücüde olduğunu doğrulamanız önemli. Diskpart kullanarak diskleri ve bölümleri listeleyip, Windows'un kurulu olduğu EFI sistem bölümünü tespit etmeniz gerekiyor. Bu bölümü doğruladıktan sonra, `bcdboot` komutu ile önyükleme dosyalarını yeniden oluşturmayı deneyebilirsiniz. Bu işlemler sonrası `bcdedit` komutunun düzgün çalışması beklenir. Başarısız olursa, Windows kurulum medyasını kullanarak tam bir onarım yapmanız gerekebilir.

Geri