Windows 10 Siyah Ekran Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Melik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Melik

Yeni Üye
İkinci bir bilgisayar olarak eski bir Fujitsu Amilo Li3710 kullanıyorum, bir süre önce Win 7'den Win 10 22H2'ye güncellendi ve hdd'yi ssd'ye değiştirdim. Dizüstü bilgisayar kapanıp siyah ekran ve yanıp sönen imleç bıraktığında, önyüklenebilir bir USB yapmak için Bios Legacy'yi UEFI'ye değiştirme sürecindeydim. Önyükleme menüsüne girebiliyorum ancak varsayılan onarım ve diğer tüm ayarlar çalışmıyor. 15 yıllık bir dizüstü bilgisayarda gerçekten yapmak istemediğim başka bir anakart almak dışında, sistemi sıfırlamanın bir yolu hakkında herhangi bir öneri ve tavsiyeyi takdir ederim. Teşekkürler.

Merhaba,

Anladığım kadarıyla Fujitsu Amilo Li3710'unuzda Windows 10 22H2 kurulumundan sonra bir sorun yaşıyorsunuz. BIOS ayarlarını UEFI'ye geçirmeniz iyi bir adım olsa da, onarım işlemlerinin başarısız olması üzücü. 15 yıllık bir dizüstü bilgisayar için anakart değiştirmek maliyetli ve zahmetli olabilir.

Öncelikle, önyükleme USB'nizi farklı bir bilgisayarda tekrar oluşturmayı deneyebilirsiniz. USB bellek ve ISO dosyasının sağlıklı olduğundan emin olun. BIOS'ta Secure Boot seçeneğini devre dışı bırakmayı deneyin, bazen bu sorunlara neden olabiliyor.

Eğer önyüklenebilir USB ile yine de sorun devam ederse, Windows 10 kurulum medyasını kullanarak "Komut İstemi"ni açmayı deneyin. Burada disk yönetimi komutlarıyla (diskpart) sistem sürücüsünün durumunu kontrol edebilir ve gerekirse onarım işlemlerini komut satırı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemler için biraz teknik bilgi gerekebilir, internette ilgili komutlar hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Başka bir seçenek olarak, Windows 10 ISO dosyasını kullanarak, verilerinizi yedekledikten sonra temiz bir kurulum yapabilirsiniz. Bu, sisteminizi tamamen sıfırlayacak ve muhtemelen sorununuzu çözecektir. Ancak, öncesinde mutlaka verilerinizi yedeklediğinizden emin olun. Başarılar dilerim.

Geri