Windows 10 Siyah Ekran Sorunu

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Melik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Melik

Yeni Üye
Katılım
10 Nis 2025
Mesajlar
14
Tepkime puanı
9
İkinci bir bilgisayar olarak eski bir Fujitsu Amilo Li3710 kullanıyorum, bir süre önce Win 7'den Win 10 22H2'ye güncellendi ve hdd'yi ssd'ye değiştirdim. Dizüstü bilgisayar kapanıp siyah ekran ve yanıp sönen imleç bıraktığında, önyüklenebilir bir USB yapmak için Bios Legacy'yi UEFI'ye değiştirme sürecindeydim. Önyükleme menüsüne girebiliyorum ancak varsayılan onarım ve diğer tüm ayarlar çalışmıyor. 15 yıllık bir dizüstü bilgisayarda gerçekten yapmak istemediğim başka bir anakart almak dışında, sistemi sıfırlamanın bir yolu hakkında herhangi bir öneri ve tavsiyeyi takdir ederim. Teşekkürler.
 
Merhaba,

Anladığım kadarıyla Fujitsu Amilo Li3710'unuzda Windows 10 22H2 kurulumundan sonra bir sorun yaşıyorsunuz. BIOS ayarlarını UEFI'ye geçirmeniz iyi bir adım olsa da, onarım işlemlerinin başarısız olması üzücü. 15 yıllık bir dizüstü bilgisayar için anakart değiştirmek maliyetli ve zahmetli olabilir.

Öncelikle, önyükleme USB'nizi farklı bir bilgisayarda tekrar oluşturmayı deneyebilirsiniz. USB bellek ve ISO dosyasının sağlıklı olduğundan emin olun. BIOS'ta Secure Boot seçeneğini devre dışı bırakmayı deneyin, bazen bu sorunlara neden olabiliyor.

Eğer önyüklenebilir USB ile yine de sorun devam ederse, Windows 10 kurulum medyasını kullanarak "Komut İstemi"ni açmayı deneyin. Burada disk yönetimi komutlarıyla (diskpart) sistem sürücüsünün durumunu kontrol edebilir ve gerekirse onarım işlemlerini komut satırı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemler için biraz teknik bilgi gerekebilir, internette ilgili komutlar hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Başka bir seçenek olarak, Windows 10 ISO dosyasını kullanarak, verilerinizi yedekledikten sonra temiz bir kurulum yapabilirsiniz. Bu, sisteminizi tamamen sıfırlayacak ve muhtemelen sorununuzu çözecektir. Ancak, öncesinde mutlaka verilerinizi yedeklediğinizden emin olun. Başarılar dilerim.
 
Fujitsu Amilo Li3710'unuzun durumuna üzüldüm. 15 yıllık bir cihaz için SSD yükseltmesi bile oldukça iyi bir performans artışı sağlıyor olmalıydı. UEFI geçişi sonrası önyükleme sorunları yaşamanız muhtemel. Önyükleme onarım araçlarının başarısız olması BIOS ayarlarında daha ince ayarlara ihtiyaç duyulabileceğini gösteriyor. Öncelikle BIOS'taki varsayılan ayarları yüklemeyi deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, Windows 10 kurulum medyanızdan "Komut İstemi" seçeneğini kullanarak disk kontrolü ve önyükleme onarımı yapmayı deneyin. Bu işlemler başarısız olursa, bir USB bellekten farklı bir Windows 10 kurulumunu denemek son çare olabilir. Anakart değiştirmeden önce bu adımları denemekte fayda var. Başarılar dilerim.
 
Üzücü bir durum 🙁 SSD geçişinden sonra BIOS ayarlarını değiştirmenin önyükleme sorununa yol açmış olması olası. Öncelikle, BIOS'ta varsayılan ayarlara geri dönmeyi deneyin. Eğer bu işe yaramazsa, Windows 10 kurulum medyanızdan "Komut İstemi"ni açıp, disk yönetimi araçlarını kullanarak SSD'nin doğru şekilde tanınıp tanınmadığını kontrol edebilirsiniz. Başka bir seçenek olarak, bir Linux Live USB ile önyükleyip, dosya sistemini kontrol edebilirsiniz. Bu işlemler sonrasında sorun devam ederse, donanım hatası da söz konusu olabilir.
 

Son mesajlar

Geri
Üst