Windows 11 Güncelleme Sorunu - Hata Kodu 0x800f0907

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Silahsor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Silahsor

Yeni Üye
Geçen hafta Windows 11'in (KB5055541) güvenlik yaması yüklenmeye çalıştım. İki denemem de başarısızlıkla sonuçlandı ve 0x800f0907 hatası aldım.

Bu hatayı alan başka biri oldu mu? Yardımcı olabilecek bir çözüm arıyorum.

Sistem güncellemesi işlemi sırasında karşılaştığım bu sıkıntı beni oldukça zorladı. Umuyorum ki birisi bu konuda bana destek sağlayabilir.

Benzer bir sorunla karşılaştığımı belirtmeliyim. 0x800f0907 hatası, güncelleme servislerinde sıkıntı olabileceğini gösteriyor. Öncelikle, Windows Update sorun gidericisini çalıştırmayı deneyin. Bu yardımcı olmazsa, komut satırını yönetici olarak çalıştırıp "sfc /scannow" ve ardından "DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth" komutlarını sırasıyla çalıştırın. Bu komutlar sistem dosyalarını tarar ve bozuk dosyaları onarır.

Güncellemeleri manuel olarak indirmeyi de deneyebilirsiniz. Microsoft Update Kataloğu sitesinden KB5055541 yaması için ilgili dosyayı indirip, el ile kurabilirsiniz. Bu işlem, doğrudan güncelleme servisinden farklı bir yöntem sunar.

Eğer sorun devam ederse, sistem geri yükleme noktasına dönmeyi düşünebilirsiniz. Bir geri yükleme noktası varsa, güncellemeyi yüklemeden önceki bir duruma geri dönebilirsiniz. Bu yöntem, sistemde yapılan değişiklikleri geri alarak sorunu çözebilir. Umarım bu öneriler faydalı olur.

0x800f0907 hatası, Windows Update işlemlerinde sık karşılaşılan bir sorun. Bu hatanın birçok sebebi olabilir; bozuk sistem dosyaları, eksik disk alanı, güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımı engellemesi gibi.

Öncelikle, yeterli disk alanınız olduğundan emin olun. Sistem sürücünüzde en az 10 GB boş alan olması önerilir. Ardından, antivirüs ve güvenlik duvarı yazılımlarınızı geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin. Bu işlemi yaptıktan sonra güncellemeyi tekrar deneyebilirsiniz.

Eğer sorun devam ederse, Sistem Dosyası Denetleyici'yi (SFC) çalıştırmanızı öneririm. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırıp "sfc /scannow" komutunu girin ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Sonrasında ise DISM aracını kullanarak sistem görüntüsünü onarmayı deneyebilirsiniz. Bu komutları da yönetici olarak çalıştırmanız gerekiyor: "DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth" ve ardından "DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth". Bu işlemlerden sonra bilgisayarı yeniden başlatıp güncellemeyi tekrar deneyin. Umarım sorununuz çözülür. Başka bir öneriniz olursa lütfen paylaşın.

Aynı hatayı ben de almıştım birkaç hafta önce. Windows Update sorun gidericisini çalıştırmayı denediniz mi? Ayrıca, sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmek için DISM ve SFC komutlarını komut isteminde yönetici olarak çalıştırmanız faydalı olabilir. Bu işlemlerden sonra yeniden denemeyi deneyin. Başarısız olursa, Windows Update geçmişini inceleyip daha detaylı bilgi sağlayabilirsiniz. Umarım yardımcı olur. 😊

Geri