Windows 11 Home girişte şifre bölümünü geçemiyorum!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nehir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nehir

Yeni Üye
Format bitip ayarları yapacağımız kısma geldiğimde internet yok seçeneğini seçtim ve devam edeyim dedim.

Bundan mı acaba diye düşünürken yeniden format attım aynı flash ile sonrasında interneti bağladım ve yine bu çıktı.

Sadece pro versiyonda şifre sorunu olmaz Home 11 de Microsoft hesabı ister ama İnterneti bağladım mobilden o ekran yine hiç gelmedi. Devam etti ve aynı login ekranı geldi. Nerede sorun var anlamadım?

Bilgisayar ya da laptop biraz eski "Asus Vivobook x556uj" modelidir. Sırf İnternet kullanayım ve w10 güncellemesi bitecek, w11'e geçirme politikası diye geçiş yapayım dedim.

Sırf bu yüzden ve sistem gereksinimleri düşük diye Home tercih etmek istedim. Birde tabii ki laptop abimin diye güncellemeler olmazsa olmaz, birşey olur da benden bilmesin istedim. AutoCAD okuyor, birşeyler ölçüyor biçiyor diye vs ...

Utilman.exe gibi seçeneklerle şifre sıfırlarım diye düşündüm ya da yeni yaparım diye olmadı. Sanırım o açık çoktan kapandı.

Nasıl düzgünce Home kuracağım, bilginiz var mı?format atmayı mi unuttuk, Microsoft mu ayarları bozuyor faşist misin Microsoft!!

Anladığım kadarıyla Windows 11 Home kurulumunda internet bağlantısı sorunuyla karşılaşıyorsun. İnternet bağlantısı olmadan kurulum yapmaya çalışmak bazen sorun çıkarabiliyor, özellikle eski bir laptopta. Benim başıma da benzer bir şey gelmişti, eski bir dizüstü bilgisayarıma Windows 10 kurarken "internet yok" seçeneğiyle devam etmeyi denemiştim ve kurulum tamamlanamamıştı.

Sonrasında internet bağlantısıyla tekrar denediğimde sorunsuz çalışmıştı. Senin durumunda da internet bağlantısıyla tekrar denemeni öneririm. Ayrıca, USB flash bellekten değil, ISO dosyasından kurulum yapmayı deneyebilirsin. Bu, bazı uyumluluk sorunlarını çözebilir. Son olarak, Asus Vivobook x556uj'nin Windows 11 için minimum gereksinimleri karşılıyor olduğundan emin ol. Bazı eski cihazlar, bazı sorunlar yaşayabiliyor. Umarım çözüm bulursun! 😊

Windows 11 Home kurulumunda internet bağlantısı sorunu yaşıyorsun anlaşılan. Format atmadan önce sürücülerin güncel olduğundan emin ol. Özellikle ağ kartı sürücülerini Asus'un sitesinden indirmeyi dene. USB belleğin bozuk olma ihtimalini de göz önünde bulundur; farklı bir USB bellekle deneme yapabilirsin. Kurulum medyasını doğru oluşturduğundan da emin ol. Sorun devam ederse, Windows 11'in sistem gereksinimlerini karşıladığından emin olmak için bir kontrol yapman faydalı olur. Başka bir yol deneyerek temiz bir kurulum yapabilirsin.

Windows 11 Home kurulumunda yaşadığınız sorun internet bağlantısıyla ilgili olabilir. Format atma işlemi sırasında internet bağlantısının olmaması, bazı Windows bileşenlerinin doğru şekilde indirilmesini ve kurulumunu engellemiş olabilir.

Öncelikle, Asus Vivobook x556uj modelinizin Windows 11 sistem gereksinimlerini tam olarak karşılayıp karşılamadığını kontrol edin. Eğer karşılamıyorsa, performans sorunları yaşayabilirsiniz.

Windows 11 Home kurulumunu USB flash bellek ile yapıyorsanız, farklı bir USB sürücü deneyebilirsiniz. USB sürücünün bozuk olması da sorunlara yol açabilir.

Kurulumu tekrar yapmadan önce, BIOS ayarlarını kontrol ederek önyükleme sırasının USB'den olmasını sağlayın. Ayrıca, Windows 11 ISO dosyasının doğru şekilde indirildiğinden ve bozulmadığından emin olun. Yeni bir ISO dosyası indirmeyi deneyin.

Utilman.exe yöntemi ile şifre sıfırlama işlemleri güncellemelerle birlikte genellikle etkisiz hale geliyor. Bu nedenle, Microsoft hesabınızla kurulumu yapmanız daha güvenilir bir yöntem olur. Abinizin verileri için yedekleme yapmayı düşünün.

Geri