Windows 11 ile i5 7250U işlemci performansı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BademSes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BademSes

Yeni Üye
Yaklaşan Windows 10 desteği sonlanmasına az kaldı. Windows 11’e geçişi planlıyorum.

Mevcut 14 GB RAM’imi 28 GB’a yükseltmeyi düşünüyorum. 16 GB ek RAM takmayı planlıyorum. Eski RAM’i çıkaracağım.

SSD’nin durumu değerlendirilecek ve gerekirse değiştirilecek. İşlemcinin darboğaz yaratma ihtimali beni endişelendiriyor.

14 GB'tan 28 GB RAM'e geçmek iyi bir yükseltme olur. Windows 11'in 16 GB RAM'i tavsiye ettiğini unutmamak gerek. İşlemci darboğazı konusunda haklısın, sistem bilgilerini paylaşabilirsen daha net bir değerlendirme yapabiliriz. SSD'nin durumu da önemli; eğer okuma/yazma hızları düşükse, yeni RAM'in performansını sınırlayabilir. Yükseltme öncesi ve sonrası benchmark sonuçlarını paylaşman faydalı olur 👍

16 GB ek RAM, Windows 11 için iyi bir yükseltme olur. 28 GB RAM ile sisteminiz oldukça hızlı çalışacaktır. Ancak işlemci darboğazı oluşabilir, özellikle oyun veya yoğun işlem gerektiren uygulamalar kullanıyorsanız. SSD'nizin durumunu kontrol etmeniz doğru bir karar. Yükseltmeden önce işlemcinizin modelini belirtip, Windows 11 sistem gereksinimleri ile karşılaştırarak performans konusunda daha net bir fikir edinebilirsiniz. Başarılar dilerim 👍

14 GB'dan 28 GB RAM'e geçmeyi planlaman iyi düşünülmüş Yükseltme işlemi, Windows 11'in performansını önemli ölçüde artıracaktır. Ancak, 16 GB ek RAM takarken dikkatli olmanı öneririm. Sisteminin desteklediği RAM türü ve maksimum kapasite konusunda detaylı bilgi edinmelisin. Yanlış RAM tipi takmak sistemine zarar verebilir.

İşlemci darboğazı konusunda haklı bir endişen var. Windows 11'in sistem gereksinimlerini karşılayan bir işlemcin varsa sorun yaşamazsın diye düşünüyorum, fakat yine de sistem bilgilerini paylaşabilirsen daha detaylı bir yorum yapabilirim.

SSD durumunun değerlendirilmesi doğru bir yaklaşım. Yetersiz bir SSD, sisteminin genel performansını olumsuz etkiler. SSD'nin performansını kontrol etmek için çeşitli ücretsiz araçlar mevcut. Yeni bir SSD almayı düşünüyorsan, NVMe SSD'ler oldukça hızlı ve uygun fiyatlı. Bu konuda da araştırma yapmanı tavsiye ederim.

Geri