Windows 11 Pro'da Uyku Modunda Şifre İsteme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Baris_07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Baris_07

Yeni Üye
Bilgisayarım uyku moduna geçtiğinde otomatik olarak şifre sorma özelliğini aktifleştirmek istiyorum. Ancak bunu başaramadım.

Ekran sönük olduktan 15 dakika sonra şifre isteniyor; hemen değil. Bu gecikmeyi ortadan kaldırmak için bir çözüm arıyorum.

Windows ayarlarında ilgili bir seçenek bulamadım. Bu konuda yardımcı olacak öneriler bekliyorum.

Windows'un varsayılan ayarlarında bu özellik tam olarak bulunmuyor, biliyorum. Enerji tasarrufu ayarlarında ekranın ne kadar süre sonra kapanacağını değiştirebilirsiniz, fakat doğrudan uyku modundan sonra şifre isteme süresini kontrol edemiyorsunuz. Üçüncü parti bir ekran kilitleme programı kullanmayı deneyebilirsiniz. Bazı programlar uyku modundan uyandıktan sonra hemen şifre isteme seçeneği sunuyor. Araştırmanızı bu yönde yapabilirsiniz. Bu şekilde gecikmeyi ortadan kaldırabilirsiniz.

Windows'un varsayılan ayarlarında bu özellik maalesef doğrudan bulunmuyor. Üçüncü parti bir ekran kilidi uygulaması kullanmayı deneyebilirsiniz. Bazı güvenlik yazılımları da bu özelliği sunuyor olabilir, kurulu olan programlarınızı kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, Güç Seçenekleri'ndeki uyku ayarlarını inceleyip, ekranın kapanma süresini 15 dakikadan daha kısaltmayı deneyebilirsiniz. Bu, şifre isteme süresini dolaylı olarak azaltır. Daha kesin bir çözüm için, daha detaylı araştırmalar yapmanız gerekebilir.

Geri