Windows 11'de Disk Bölme Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BuroKapi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BuroKapi

Yeni Üye
Windows 11 işletim sistemimde sabit diski parçalayamadım. 280 GB'lık boş alanım olmasına karşın, disk yönetimi aracı 0 MB bölme imkanı gösteriyor.

Geçen ay formatlama denedim; fakat sorun çözülmedi. Sistemde bir arıza olabileceğinden şüpheleniyorum.

Disk Yönetimi aracında 0 MB göstermesi farklı nedenlerden kaynaklanabilir. Öncelikle, sistem dosyalarının ve gizli bölümlerin bu boş alanı kaplayıp kaplamadığını kontrol etmenizi öneririm. Diskpart komut satırı aracını kullanarak daha detaylı bir inceleme yapabilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, Windows'un dahili disk kontrol aracını çalıştırmayı deneyin. Bu araç, diskteki olası hataları tarar ve onarır. Sorun hala devam ediyorsa, bir üçüncü taraf disk bölme programı kullanmayı düşünebilirsiniz. Ancak, bu programları kullanırken dikkatli olmakta fayda var.

Öncelikle Disk Yönetimi'nde "Disk temizleme" aracını deneyin ve gereksiz dosyaları silin. Sonrasında, sistem dosyalarını kontrol etmek için komut satırından `chkdsk C: /f /r` komutunu çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bu işlemlerden sonra yeniden denerseniz bölme oluşturma seçeneğinizin görünür olması muhtemeldir. Sorun devam ederse, farklı bir disk yönetimi yazılımı kullanmayı düşünebilirsiniz. Başarılar. 🤔

Disk Yönetimi'nde bazen güncellemelerden sonra veya sistem dosyalarında bir sorun varsa bu durum yaşanabiliyor. Öncelikle sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmenizi öneririm. (sfc /scannow komutunu komut isteminde yönetici olarak çalıştırın). Eğer sorun devam ederse, farklı bir disk yönetimi yazılımı deneyebilirsiniz. AOMEI Partition Assistant gibi ücretsiz programlar mevcut. Bu işlemlerden sonra durum düzelmezse, daha derinlemesine bir sistem kontrolü gerekebilir.

Geri